Komponujem i produciram klasicno/filmsku muziku kao hobi. Hajmo reći, nisam još uvijek spreman da izradim niti jednu cijelu traku da bude baš interesantna, to obično uzima dva desetljeca na praksu dok ne postaneš dovoljno dobar da odrađuješ solidnu klasičnu ili filmsku muziku. Vidim komentare da neki ne znaju ko je bio ovaj lik, te odgovore na te komentare kako nije bio u zvezdama granda.
Kad sam počinjao praviti muziku, to je bilo prije 5 godina možda, prvo sam kao i svi bio zainteresiran za rad sa remixima, i sasvim slučajno od tada znam ko je ovaj. To me kasnije odvelo u pravcu prave muzike, no to nije tema. Tema je da je muzika koju on radi gluplja i od te na grandu, balkanska i orijentalna muzika zahtjeva mnogo više znanja od EDM muzike koja ide na bass + synth + nekoliko loop-ova i dobiješ traku cijelu.
Zamolio bih vas da ne lupate gluposti, jer grand muzika (bez obzira na to o čemu pjeva vokal) je 70% teža za komponovanje i produciranje od muzike koju je radio ovaj lik, i slični njemu.
Prikaži sve komentare (177)