Te 1993. godine kada je HB trebala da padne, Alija smjenjuje Sefera Halilovića kako bi Herceg-Bosna ostala Hrvatima te kako bi Fikret Muslimović (KOS), inače špijun Miloševića, mogao neometano da potkopava odbranu BiH i deblokadu Sarajeva. U samo nekoliko mjeseci pod sumnjivim okolnostima gine Zaim Imamović (koji je htio da oslobodi ist. Bosnu), Safet Zajko, Hujke i Enver Šehović te mnogi drugi heroji. Svim ovim borcima je zaboden nož u leđa i prodani su zajedno sa ostalim narodom.
Svi oni koji su bili za cjelovitu BiH su na ovaj ili onaj način izbačeni iz igre, što dokazuje i pokušak likvidacije Sefera, kao prvog čovjeka odbrane BiH. Zuku je imam zagrebački zvao telefonom i molio da se povuće on nije htio. Na kraju su ga morali potplatiti da bi odustao. Zaim Imamović, koji je htio da oslobađa istočnu bosnu također je uklonjen, jer se već tada znalo da će Foća, Goražde, Žepa i Srebrenica biti predate srbima.
Ćelo B, Ćelo D, Caco, Zuka, Juka to su samo neki od ljudi koji su morali biti uklonjeni kako bi Alija zadržao apsolutnu vlast. U ženevi je potpisao i priznao HB pa ga je Tuđman zbog toga odlikovao odmah nakon završetka rata.
Prikaži sve komentare (264)