Svaki telefon ima svoj identifikacioni broj (imei). Ako ste na tom telefonu koristili nekad karticu koju ste kupili na svoje ime ili ako je sam telefon kupljen uz davanje podataka, do vas će doći bez obzira ako ste dojavu o bombi uputili sa kartice koju ste kupili bez davanja podataka (a stavili ste je u taj telefon) jer operateri imaju mogućnost da vide i izlistaju sve kartice koje su korištene na tom telefonu.
Ako ste kupili i telefon i karticu bez davanja podataka, operateri prema signalu baznih stanica, vremenu poziva, mogu locirati mikrolokaciju sa koje ste uputili poziv i dostaviti inspektorima koji u lokacijskom parametru mogu pregledati sve dostupne video nadzore i utvrditi vaš identitet, ili nastaviti i dalje pratiti vaš uređaj, bez obzira ako promijenite sim.
Ako mislite da ste i dalje pametniji od inspektora, pa nazovete sa preostalih "preživjelih" govornica, i dalje ste donji jer je vjerovatno uže i šire područje pokriveno nekim video nadzorom!!! Poruka nije da bi vam se otkrili detalji, jer onaj ko hoće o ovome može sve saznati, već da vam kažemo da se prestanete zaje.avbati sa dojavama jer ste u konačnici sigurno donji i uhapšeni!!!
Prikaži sve komentare (141)