I Srbi i Hrvati su govorili drugačije sve do ovih zadnjih 25 godina kad im je političkim dekretima nametnut drugačiji jezik. Nađite ljude stare između 40 i 80 godina bilo gdje u Hercegovini , na Romaniji, U Krajini, Posavini pa čete vidjeti kako govore najlješi Bosanski jezik. Posebno je to upečatljivo kod Srba i Hrvata koji su se šezdesetih i sedamdesetih godina zaputili u Ameriku, Kanadu, Australiju.
A ovaj jezik kojim si ti napisao tvoj komentar, nije Taj bosanski, jezik. Ajd sad napisi tu istu poruku, na Tom najljesim bosanskim jezikom. Niko ti ne brani. Sto pises na srpskom?
Moj post se odnosi na Srbe i Hrvate - Bosance. Ja govorim o nametnutim jezicima iz Hrvatske i Srbije ( Hrvacijanski i Srbijanski ). Što se tiče jezika, sva tri naroda su istoga korijena i porijekla tako su i jezici istoga korijena i može se reči da je to jedan jezik sa tri varijante ( tako kaže nezavisna akademska zajednica ). Jesi li sada zadovoljan. Srbi kažu to je srpski jezik , Hrvati kažu da je hrvatski jezik a zašto Bošnjaci ne mogu da imaju svoj jezik ?
Prikaži sve komentare (419)