Ma kome ces ti apelirati mamu ti? Jel irci imaju svoj jezik? Jel autralijanci imaju svoj jezik? Jel amerikanci imaju svoj jezik? Jel brazilci imaju svoj jezik? Meksiko jedno ogromno nema svoj jezik, vec pricaju spanski, a njih spanski i spanski spanski, nisu ni blizu slicni. Spram koliko se ovde malo razlikuje jezik u srb, hrv i BiH. Samo ovde kod nas ovim kvazinacija daju neke nove jezike i sta ja znam tipa crno gorski, bosanski itd. Pricate srpskohrvatski, prvenstveno Srpski. Sta je vama?
Prvi pisani dokaz o bosanskom jeziku potice iz 1631, a o srpskom iz 1818. Tako da da, u pravu si. Zasto Srbi ne priznaju da pricaju bosanskim, kad vec meksikanci pricaju spanski? Mislim da bi velikosrpski idioti kao ti radije kao meksikanci pricali spanski, nego se pomirili sa CINJENICOM da srbi pricaju bosanski jezik. Poyyy
@limamali I jedan i drugi prepisani....pa bili oni iz 1631. ili 1818. prepisani su iz hrvatskog pravopisa, objavljenog 1604. od strane Bartola Kašića! Dobrodošli su svi kontraargumenti, koji opovrgavaju navedeno... ;-)
Prikaži sve komentare (419)