Statistika je varljiva stvar. Beograd je prvi u regiji jer je jedini međunarodni aerodorom u Srbiji. Tamo ne postoje domaći letovi. Doduše, slično je i sa Sarajevom u BiH iako ima nešto malo letova za Banja Luku, Tuzlu i Mostar. Hrvatska ima 7 međunarodnih aerodroma (Zagreb, Dubrovnik, Split, Zadar, Rijeka, Pula, Osijek) s godišnjim prometom od 10 milijuna putnika, dakle dvaput više od prvoplasiranog Beograda kao jedinog srbijanskog aerodroma.
@ixo djelimično se slažem sa tobom ali Srbija ima aerodrom u Nišu odakle uglavnom leti Wizz air kao iz Tuzle. U svakom slučaju žalosno je da smo i u ovom kao i u većini stvari kada je neki napredak u pitanju zadnji
@NestoNovo pa Beograd jest veći regionalni hub od Zagreba, zahvaljujući u prvom redu arapskim koncesionarima. Ja pišem o prometu putnika i o tome da Hrvatska ima i domaće letove npr. Zagreb-Split, Zagreb-Dubrovnik itd. dok nema koliko znam leta Beograd-Niš. Naravno da je turizam glavni razlog najvećeg broja putnika na hrvatskim aerodromima, ali i turizam je industrijska grana. Samo tri najveća hrvatska aerodroma Zagreb, Split i Dubrovnik imaju 8,5 milijuna putnika godišnje.
Prikaži sve komentare (653)