Evo ja kao Sarajlija, Bošnjak i musliman mislim da biranje predstavnika vlasti drugom narodu, nametanje volje malobrojnijem zato što si mnogobrojniji ne vodi ničemu dobrom. Mnogi su zaboravili kako je Bošnjacima bilo kada su im prestavnike birali iz Beograda, kada su im osporavali nacionalnost, jezik i identitet. To što ja te pacove iz Hercegovine mrzim ne mijenja činjenicu da nametanje volje nikada nije dobro rješenje :)
Greska u koracima. Upravo su vam ti iz Beograda dali sansu za nacionalni identitet. To sto je vas identitet stvoren na osnovu religije to je vas problem. Te 71 smo vam dali sansu da se ostvarite na tom polju, ali to niste iskoristili. Je li mislite da samo promena u nazivu dovoljna za stvaraje ientiteta? Totalno ste se pogubili i zahvaljujuci demokratiji uzivate privilegiju posebnog naroda. Mogao bi uci dublje obrazlozeje vaeg problema, ali ne vidim svrhu.
U Ustavu piše da se ne bira predstavnik, nego pripadnik. A u istom Ustavu svakom nešto smeta, tako da se ne može rješavati samo pitanje koje jednom ne odgovara.
Prikaži sve komentare (299)