Philippe Coutinho u Premier Ligi: Utakmica - 152 Golova - 41 Asistencija - 35 Juan Mata u Premier Ligi od 2012/13 (Kada je došao Coutinho) Utakmica - 151 Golova - 42 Asistencija - 33 Naravno da je Coutinho mlađi i da je budućnost pred njim ali statistike govore najbolje. Jedna od njih kaže da su Martial i Hazard gotovo identični što se tiče golova i asistencija u istom periodu. Neka se niko ne ljuti. Brojke su brojke.
hazard se ne moze porediti sa kutinjom..pa kutinjo nije bio igrac mjeseca nikad dok je eden bio 2x igrac lige..toliko o tome..
Statistika govori puno a opet ništa. Asistencija i asistencija ne mora biti isto. Da pojasnim, dodati nekome pred golom i dodati kroz 4 igrača nije isto. Onda od koliko pokušaja? Zato se kaže otkriva dosta ali ne sve. Mata je sjajan igrač ali Coutinho je realno i mlađi i sa boljom vizijom i bolji u driblingu. Mata je mnogo centralizovan dok je Coutinho mnogo ofanzivniji. Naravno u cijenu ulazi dužina ugovora, marketinški potencijal, uloga u trnutnom timu itd itd.
Prikaži sve komentare (30)