SAD su razmontirale Jugoslaviju koja je bila prijetnja njihovom imperijalističkom sistemu, a ko bonus su dobili geostrateški položaj za svoju bazu na Kosovu (druga najveća vojna baza na svijetu). Vlada je svoj posao završila, sada nastupaju korporacije iz SAD-a koje će da "obrste" prirodne resurse iz exYU kao što je rudnik Trepča na Kosovu koji vrijedi desetak milijardi dolara (samo poznati iskopi). Dalje tu su izvori pitkih i mineralnih voda po BiH te eventualna nalazišta nafte.
Provjeri malo listu svoju na FB, mozda ti dolaze te FAKE NEWS??! Ne mislim da nesto nisi upravu( ovo geopolitike zarad), ali UPAMTI "onaj ko krivi druge a ne sebe, u ovom slucaju strance, taj ili je bolestan ili je SDA/SBB itd uhljeb" Nemoj dzaba! promjeni se dok mozes, trujes i djecu svoju ako ih imas :( majke mi moje!
@6FeBTzReVoLuCiJaa Ja nisam bilo kakav uhljeb nego sam samo realan. Pa ko je finansirao SDA i ostale nacionalne stranke u regionu nego upravo SAD. Alija sa 300.000 manje glasova od Abdića posta predsjednik? Ko je davao oružje i nama i Hrvatima nego SAD, samo da se ratuje i država uništava. Jesu li i Irak, Afganistan, Libija i Sirija isto fake news sa Facebooka? Nemoj biti naivan. Ko nam je nametnuo ovakav ustav da budemo nefunkcionalna država? SDA i jeste njihov igrač.
Prikaži sve komentare (148)