Dejton 2¨ je velika podvala Bošnjacima! Internacionalna zajednica želi tako zadržati ¨Dejton¨, ali ne u sadašnjoj formi jer zna da namećući ga, sad ozbiljno krši Internacionalno pravo! Naime, sadašnji Dejtonski sporazum je nakon svih presuda PRAVNO NIŠTAVAN po osnovu ¨ius cogens¨ norme koja je norma nad svim ostalim normama u Internacionalnom pravu.
Svako onaj ko nam nameće ¨Dejton¨, ozbiljno krši Internacionalno pravo. To u internacionalnoj zajednici znaju i sad bi da nam podvale ¨Dejton 2¨, kao blago modificiranu verziju sadašnjeg ¨Dejtona¨ a potpisanu nakon presuda na Tribunalu i na Internacionalnom sudu - u situaciji kad nema oružane agresije (dakle, bez prinude silom).
@lilium.bosniakus Internacionalna zajednica bi onda mogla i dalje primjenjivati ¨Dejton¨, ali tako da uz pomoć ¨Dejtona 2¨ ne bi više kršila Internacionalno pravo – a što sada radi provođenjem ovog ¨Dejtona¨! Dakle, podvalom nazvanom ¨Dejton 2¨, imaju nam namjeru zapečatiti sudbinu tako da potpuno ozakone genocidni entitet, Republiku srpsku, kao trajnu kategoriju!
Prikaži sve komentare (134)