OFF TOPIC: Kako se Kolinda nije osjećala ugroženom Bakirovim izjavama !? Mislim, Kolinda se inače plaši mnogih opasnosti iz Bosne, što li je odšutila? Ah, da, zato što ni ona ne može da skonta šta je pogrešno u konstataciji šefa države da je država spremna svoj teritorijalni integritet braniti svim sredstvima, pa tako i ratnim. Logično je da je reagirao jedini Vučić, mamu li mu četničku. S četnicima makar znamo na čemu smo.
@Hocurevizijuu SFRJ se trebala braniti prije svega od fašista, a, obzirom da je lik poput Dobrice Ćosića mogao da baljezga šta je htio, očigledno je da je partija imala prevelik stepen tolerancije za srpski nacionalizam/fašizam. Hrvati su imali odgovor na to, Slovenci su zbrusali, a Bosne je trebala biti podijeljena. Dakle, Socijalistička FRJ je već bila mrtva u trenutku u kojem je BiH izglasala svoju neovisnost.
Karadzic je krajem oktobra '91. odrzao svoj poznati prijeteci govor u Skupstini BiH: „Nemojte misliti da necete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao, a muslimanski narod mozda u nestanak!“ – izgovorio je pred kamerama i zaprepaštenom javnoscu. Izetbegovic je reagirao odmah: „Karadzicevo izlaganje i njegove poruke na najbolji nacin objasnjavaju zasto mi mozda necemo ostati u Jugoslaviji. Takvu Jugoslaviju kakvu hoce gospodin Karadzic više niko nece. Niko osim srpskog naroda!“.
Prikaži sve komentare (214)