Evo, bas nesto razmisljam koji bi to turista sletio u Bihac i zasto?! Iz Bihaca bi mogao vidjeti npr. NP Una, ali kako je infrastruktura u parku ocajna, prilazne ceste uzasne, javni prevoz ne postoji, dakle NP otpada. Ako bi taj turista se pak zaputio u SA, hehehe, kada bi vidio da se 6 sati mora truckati u busu, SA bi odmah otpalo. Recimo da hoce put Mostara, opet ista prica. Ili da hoce iz nekog razloga u BL, opet ista prica. Definitivno bi sletio u ZG, pa na Plitvice, Istru, itd.
Samo ova analiza upucuje na pogresno slozene prioritete. Nadalje, Krajisnici uglavnom rade u SLO, AT i juznoj DE, te se vole sepuriti sa autima kada dodju u svoje vukojebine, takav je mentalitet 98% dijaspore. A i blize im je doci autom. I cisto sumnjam da bi se uvele linije npr. iz Beca ili Ljubljane ili Minhena ili Ciriha za Bihac. Nema ekonomske opravdanosti, jer ti letovi vec postoje prema ZG i SA. Dakle, uvezivanje biscancke dijaspore preko aerodroma u Bihacu je cista glupost.
@kolorit Da ima iko racionalan i iole bistar, prvo bi se posvetio unapredjenju infrastrukture u NP Una i oko tog parka, pa izgradnji brze ceste prema SA & TZ & MO & BL, pa povezivanje na autoput u CRO, pa izgradnja modernog zeljeznickog saobracaja, pa izgradnja modernih puteva unutar USK po zadniim standardima, pa obnavljanje kula i tvrdjava, i "gle cuda", kasa bi samo zvonila. Zatim analiza broja i porijekla turista, pa onda eventualno razmatranje aerodroma
Prikaži sve komentare (106)