A hajmo sada pogledati sta je to taj treci i prvi i drugi entitet i kako i zasto su nastali. Prvi tzv Rs je nastao agresijom, genocidom, masovnim grobnicma, dakle silom ponistavjuci volju gradjana RBH koji su izrazili volju da zive u nezavisnoj i cjelovitoj RBH, dakle sa Ustavom RBH koji ne poznaje etnoteritorijalne podjele. Zatim taj prvi i drugi entite nije nastao kroz dogovor naroda i gradjana koji zive u RBH vec je postignut brutalnom agresijo Srbije i Hrvatske i domca pete kolone (SDA,)
Dalje, krajnji cilj prvog, drugog i treceg entiteta nije neka ravnopravnost naroda vec naprotiv prva stepenica u rusenju RBH i stvaranju velike Srbije i veike Hrvatske na njenoj teritoriji. Dakle radi se o nastvaku rata i nastavku ostvarenja ciljeva rata na drugi nacin, vodjenjem hladnog rata, blokade drzave i oduzimnju suvereniteta RBH.
@lilium.bosniakus Dalje, da su podjele drzave na etnoteritorijalne torove rjesenje, po misljenju Hrvata iz Hrvatske, onda bi oni dozvolili "treci" u SAO Kraina 1991. Odakle sada da tako nesto u Hravtskoj nije rjesenje a u Bosni jeste. Ili da je to nesto dobro Srbija bi dozvolia "treci" Sandzaku za tamosnje Bosnjake. A NE TO NE MOZE. Bosnjaci i drugi lojalni gradjani RBH su "ciganija" i sanjiam mozemo raditi sta hocemo. To je mentalni sklop vladajuce nacional-sovinisticke oligarhije
Prikaži sve komentare (83)