Vecih a neuredenih institucija kao MO BiH i OS BiH nema! Otpustaju vojnike koji su vec obuceni, a ne objavljuju interne konkurse da ih unaprijede u oficire jer mnogi imaju pored fakulteta i magistarske disertacije zavrsene, kao i podoficiri sa visokom skolom koji takode ne mogu napredovati! Sluzbene ocjene se nigdje ne boduju, pa sto se uopste ocjenjuju vojnici i podoficiri!?
za tvoju informaciju, prema misljenju EU jedna od najuredjenijih institucija u BiH su upravo OS BiH. Sto se tice unapredjenja za vojnike i podoficire, konkursi postoje i svi koji ispunjavaju konkurs mogu se prijaviti. Slazem se da je otkaz vojniku od 35 godina pogresan potez. Ali ne mozemo ocekivati da svi vojnici budu unapredjeni do svoje 35. godine.
@Socrates hajd mi samo reci jedan konkurs za oficire interni u zadnjih 5 god. Posljednji bio 2012 god. Interni konkurs za podoficire objavljen prije nekoliko mjeseci i to do 27godina starosti! To je ureden sistem, a vojnik radi do 35!? Tacno da ne mogu svi postati podoficiri i oficiri al treba dati priliku za napredovanje. Koliko ljudi zbog toga svake godine napusti OS BiH? Lijep pozdrav
Prikaži sve komentare (60)