"Možete biti kritični prema našoj vladi i našem društvu. Ne morate da se uklapate. Sada je u modi da se napadaju Trump i Republikanci a da se izbjegavaju Obama i Clintonovi... Ali zapamtite ovo: 13 ratova koje smo započeli u proteklih 30 godina i 14 milijardi dolara koje smo potrošili, i stotine hiljada života koji su zbrisani sa zemaljske kugle... Zapamtite da to nije bio vođa, već sistem, i republikanski i demokratski. Zovite ga kako želite."
Vojno – industrijsko – sigurnosno – finansijsko – medijski kompleks. To je sistem koji se održava pod izgovorom da su ovo 'pravedni ratovi', opravdani u ime naše zastave koja se ponosno vijori nad našim životima. Naša zemlja je postala prosperitetnija za mnoge, ali u ime tog bogatstva ne možemo da opravdamo naš sistem kao centar svjetskih vrijednosti, sve dok izazivamo tolike ratove i haos... Nema potrebe da imenujem žrtve."
"Znamo da smo intervenisali u preko sto država invazijama, promjenama režima, ekonomskim haosom ili hibridnim ratom – mekom moći. Kako god to zovete, to je rat. Na kraju, to postaje sistem koji vodi uništenju planete svih nas. Borio sam se protiv tih ljudi koji vode ratove tokom većeg dijela mog života. To je zamorna igra u kojoj vas uglavnom potuku."
Prikaži sve komentare (154)