Jahorina bez Sarajeva ne moze opstati ekonomski, a opet suvise izolovana da bude u genocidu i da bude profitna. Svako ulaganje u nju je bacena lova, pogotovo sto obliznja Bjelasnica raspolaze sa puno boljim terenima za skijanje.
Najbolja stvar za Jahorinu bi bila da se teritorijalno prikljuci kantonu Sarajevo. Medjutim i zato je sad kasno, Sarajevo skija na Bjelasnici i Igmanu, a tek ce skijati u buducnosti. Ni Beograd tu ne moze pomoci, posto je Kopaonik bolji od Jahorine u svakom pogledu, tako da oni idu tamo. Nakon svega toga, Jahorina pravi gubitke, pored toga sto ju je divlja gradnja unistila i napravila gore hrpu "urbanistickog" smeca.
@izgodaninezgodan Da, sa lazima ces napraviti Jahorinu i vratiti staru slavu? Pregazilo je vrijeme Jahorinu. Jahorina je bilo OK za vrijeme komunizma kad joj je Sarajevo gravitiralo. Danas pod prvo ljudi nece da spavaju kod tipova koji su to napravili od topljenih zlatnih zubala sa leseva, a druga stvar, Bjelasnica nije bas tako izabrana da bude muska olimpijska planina na ZOI 84. Bjelasnica je napravljena u tu svrhu jer Jahorina nije zadovoljava terenske predizpozicije za tu ulogu.
Prikaži sve komentare (59)