Ne znam zaista sta je to na Jahorini u katastrofalnom stanju osim mozda par prijeratnih komunistickih motela.Privatni hoteli su na svjetskom nivou,skijalista i ski liftovi takodje.Turisti dolaze iz cijele regije i EU.Mogu se vidjeti registracije na autima iz citave Evrope.U svakom slucaju Jahorina je Sent Moritz za susjednu Bjelasnicu gdje su napravili Alipasino polje i apartmane za direktore i politicare,dok se u staze i liftove ne ulaze nista a vehabije ureduju na stazama.Fuj
Svjetskom nivou skijanja? Jesi ti bio kad na bilo kojem boljem zapadnom skijalistu? Jahorina nije ni na nivou osrednjeg zapadnog skijalista, zapravo radi se o hrpi gofana pobacanih (ne)urbanisticki po padinama Jahorine, pa ono je uzas. Cak je Bjelasnica "urbanisticki raj" za Jahorinu, sta se od nje napravilo. Osim toga, ne moze Jahorina biti izvan kantona Sarajevo, a da posluje pozitivno ekonomski. Da ne govorim da tereni za ski i surf na Bjelasnici su 100 puta bolji.
Sarajevo skija na svojoj Bjelasnici i Igmanu, Banja Luka skija na Vlasicu, zajedno sa Splitom i Zenicom, a Beograd skija na Kopaoniku, tako da je Jahorino nesto kao skijasko nedonosce.
Prikaži sve komentare (59)