Novi trend u 2024. godini
33

Izvještaj aplikacije za upoznavanje: Samci sve otvoreniji za veze s velikom razlikom u godinama

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Prema aplikaciji za upoznavanje Bumble, u 2024. godini očekuje se veliki porast veza sa značajnom razlikom u godinama.
Oni predviđaju da će se samci više usredotočiti na to da budu otvoreniji za izlaske s mlađim ili starijim potencijalnim partnerima.

Naime, u proteklih godinu dana pojavili su se mnogi trendovi u kada je riječ o upoznavanju partnera, ali aplikacija Bumble je na temelju uvida svojih korisnika objavila godišnji izvještaj u kojem istakla da su samci postali otvoreniji za veze s značajno većom razlikom u godinama.

"Vidjet ćemo samce koji odbijaju stalnu težnju za savršenstvom, odbacuju zastarjele vremenske okvire, postavljaju izazove i pridaju više vrijednosti emocionalnoj ranjivosti i zajedničkim prioritetima", napisali su.

Psihoterapeut i autor knjige "Retroactive Jealousy, Making Sense of It" Toby Ingham objasnio je za medije da ne postoji "savršena" razlika u godinama za osnivanje veza.

On navodi kako je nekada postojala ideja da je potrebno oduzeti pola svojih godina, a onda dodati sedam godina kako biste dobili takozvanu savršenu razliku u godinama kada je riječ o izboru partnera.

"To je sada možda zastarjelo. S jedne tačke gledišta, možda bismo više voljeli da su naši partneri vršnjaci. Ako bi jaz bio prevelik, bilo bi problema u smislu kulturnih vrijednosti, interesa i slično. Sada, društveni naglasak na inkluzivnosti i normalizaciji razlika mogao bi iskorijeniti takve ideje", objasnio je.

Iako su romanse s razlikom u godinama sve češće, još uvijek znaju izazvati pažnju kod ljudi. No, budući da je ljudima sve više stalo do ličnih prioriteta, očekuje se porast ovakvih veza.