Standardne rokade
26

Inzaghi se "poziva" na duel Superkupa: Džeki prednost ispred Lukakua u utakmici sezone

D. P.
Džeko i Lukaku standardno se rotiraju iz utakmice u utakmicu (Foto: EPA-EFE)
Džeko i Lukaku standardno se rotiraju iz utakmice u utakmicu (Foto: EPA-EFE)
Ugledni italijanski list Corriere dello Sport navodi da će bosanskohercegovački napadač Edin Džeko započeti utakmicu polufinala Lige prvaka između Milana i Intera od prve minute.

Corriere navodi da će Džeko još jednom dobiti šansu ispred Romelua Lukakua, a da će mu partner u napadu biti Lautaro Martinez. Razlog je taj što je trener Simone Inzaghi oduševljen kako su Lautaro i Džeko odigrali u tandemu u posljednja dva okršaja Intera i Milana.

Kao što je to slučaj od dolaska Belgijanca u Inter, Lukaku se rotira sa Džekom u vrhu napada, dok Lautaro ostaje neprikosnovena prva opcija kod Inzaghija.

Inače, Milan i Inter svoj prvi meč polufinala Lige prvaka igraju sutra, a nominalni domaćin su Rossoneri. Nije upitno koliko je ovo važan meč za oba tima i sa sigurnošću se može reći da je najvažniji za dva velika milanska rivala u cijeloj sezoni.

Ono što Inzaghija navodi da stavi ovaj napadački duo u napad od prve minute, jeste nastup u italijanskom Superkupu u januaru kada je Džeko bio najbolji igrač utakmice. Također, tandem je sjajno sarađivao i u duelu Serije A odigranom 5. februara.