Premijer liga BiH
2

Tok utakmice: Željezničar - Leotar 1:1

K. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Na stadionu Grbavica u Sarajevu igrao se meč 1. kola nogometne m:tel Premijer lige BiH između FK Željezničar i FK Leotar, a tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice

Rezultat i strijelci:

Željezničar - Leotar 1:1 (Cocalić 24' / Todorović 19')

90+4' - Još nešto manje od dvije minute igre...

90+2' - Velika šansa i za Željezničar! Beća je bio sam ispred golmana Leotara, pokušao je nesebično dodati, ali je pogriješio i izgubio loptu.

90+1' - Velika šansa za Leotar! Mogao je Todorović donijeti tri boda gostima, ali je iz idealne pozicije šutirao malo pored gola. Ubrzo nakon toga šansu je imao i Peranos, ali je Muftić odbranio i dobro reagovao.

90' - Igrat će se još pet minuta sudijske nadoknade.

88' - Nova velika šansa za Željezničar! Opet je šutirao Štilić, ali ga opet zaustavlja golman Leotara, definitivno prvo ime ovog susreta.

88' - Velika šansa za Željezničar! Santos je predriblao tri igrača na lijevoj strani, ubacio u peterac gdje je bio Haračić, ali nije uspio napadač Plavih poslati loptu u mrežu. Mogao je sada na debiju za Plave donijeti tri boda...

87' - Soloprodor Štilića, ali je odbrana Leotara blokirala njegov prizemni pokušaj.

85' - Štilić je ubacio s desne strane, ali Haračić kasni i nije uspio šutirati glavom.

83' - Sve manje vremena za Željezničar da u ovom meču dođe do pobjede.

79' - Velika šansa za Željezničar! Štilić je šutirao nakon asistencije Beće, ali golman Leotara brani. Golman gostiju je još jednom dobro reagovao nakon ubačaja iz kornera.

78' - Santos i Vego su kombinovali na lijevoj strani, nakon čega je lijevi bek Plavih jako loše ubacio i poslao loptu u gol-aut.

75' - Još 15 minuta igre na Grbavici u regularnih 90 minuta, osjeti se lagano i nervoza domaćih navijača...

74' - Hodžić je zbog povrede izašao iz igre, na terenu je Hajdarević. Stanojević je u međuvremenu dobio žuti karton.

71' - Još jedan pokušaj gostiju s distance, Muftić je još jednom siguran.

70' - Napada Željezničar još uvijek, ali sve je to bez prave šanse.

65' - Čitav stadion pruža veliku podršku igračima Željezničara.

64' - Velika šansa za Leotar! Kordić je bio u situaciji jedan na jedan s Muftićem, ali je loše šutirao i golman Plavih je to odbranio.

62' - Imali su sada domaći igrači mnogo prostora u napadu nakon što je Mekić osvojio loptu, ali je Santos vidno umoran i nije mogao do kraja ispratiti ovaj napad. Poslije je Vego centrirao, no Haračić nije bio na pravom mjestu.

61' - Santos je odlično probio po lijevoj strani, ali samo korner za Plave nakon kojeg nije bilo opasnosti po gol Leotara.

58' - Dobra šansa za Željezničar! Štiliću se lopta odbila na volej na nekih 15-16 metara, ali je šutirao ravno u golmana Leotara.

57' - Probao je Subašić s distance, ali loše je to bilo. Kordić se sprema da uđe u ekipi Leotara, a izašao je Pervan.

54' - Štilić je glavom odigrao za Haračića, on je krenuo sam prema golu Leotara, ali je svirana nedozvoljena pozicija.

52' - Haračić je ušao u igru umjesto Beganovića. Mulalić je promijenio napadača u ekipi Željezničara.

50' - Štilić je ubacio iz kornera, nastala je gužva u kaznenom prostoru Leotara, ali su gostujući igrači ipak očistili tu situaciju.

48' - Plavi imaju posjed lopte, ali još uvijek bez pokušaja na gol Leotara.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Grbavici. S centra su krenuli igrači Željezničara, a dodajmo još i to da je Mahir Karić na terenu u ekipi Leotara.

Prvo poluvrijeme

Željezničar - Leotar 1:1 (Cocalić 25' - Todorović 20')

45+2' - Šehić je dobio žuti karton nakon što je zaustavio kontranapad Leotara.

45' - Igrat će se još tri minute sudijske nadoknade.

45' - Dobra kombinacija Štilića i Beganovića, ali su to u posljednji trenutak zaustavili defanzivci Leotara...

43' - Finiš prvog poluvremena na Grbavici, Plavi pokušavaju doći do preokreta.

40' - Probao je Santos nakon što je ušao u sredinu s lijeve strane, ali je to bio lagan plijen za golmana Leotara.

38' - Opasan napad Leotara, Todorović je probio pored Šehića na lijevoj strani, ubacio je u peterac Plavih, ali tamo nije bio nijedan njegov saigrač. Moglo je ovo biti jako opasno po gol Muftića...

36' - Još jedan žuti karton u gostujućem timu, dobio ga je Matković.

34' - Đajić je izašao iz igre, na terenu je Stanojević u ekipi Leotara.

31' - Napada Željezničar i pokušava doći do preokreta. Znatno bolja igra Plavih...

28' - Milović je dobio žuti karton. Odličan i vrlo dinamičan meč na Grbavici...

Željezničar - Leotar 1:1 (Cocalić 25')

25' - Gooooooooool!Kakav meč na Grbavici! Cocalić sjajno petom pogađa nakon udarca Beganovića i sada je 1:1.

Željezničar - Leotar 0:1 (Todorović 20')

20' - Gooooooooooool! Hladan tuš na Grbavici, gosti vode rezultatom 1:0. Todorović je centrirao s lijeve strane, Kosorić je pustio loptu, a ona vara Muftića te završava u mreži Plavih. Muk domaćih navijača...

18' - Kraći prekid na Grbavici jer se jedan gostujući igrač žalio na povredu. Meč je u međuvremenu nastavljen.

13' - Budi se i Leotar, sada je probao Todorović, ali samo korner za goste. Nakon uigrane akcije, probao je Pervan, ali Muftić je odlično reagovao. Bilo je to nešto između šuta i centaršuta, no golman Plavih je bio na pravom mjestu.

10' - Velika šansa za Željezničar! Probio je Subašić po desnoj strani, dodao do Beganovića koji je mogao šutirati iz prve, ali je promašio loptu, odnosno nije se najbolje snašao, te je propala ova prilika za Plave.

7' - Pokušao je i Subašić s distance, ali golman Leotara to brani bez većih problema.

6' - Šehić je ubacio s desne strane, ali Santos nije uspio šutirati prema golu Leotara. Bolja igra Plavih na početku meča.

4' - Prvi korner za Željezničar, izborio ga je Štilić, ali nije bilo opasnosti po gol gostiju. Nakon pritiska Plavih, Štilić je još jednom ubacio iz kornera, šutirao je Cocalić glavom, ali pored gola.

1' - Leotar je odmah pokušao zaprijetiti odbrani Željezničara, ali nije bilo opasnosti po gol Muftića.

1' - Počeo je meč na Grbavici. U sjajnoj atmosferi koju prave navijači Željezničara, gosti su ti koji su krenuli s centra.

20:55 - Sve je spremno za početak utakmice na Grbavici. Igrači izlaze na teren, a na stadionu vlada prava sportska atmosfera.

20:50 - Trenutno je na Grbavici između četiri i pet hiljada navijača Željezničara i nema sumnje da će Plavi imati veliku podršku s tribina.

20:47 - U prvom kolu već su odigrana dva susreta. Posušje i Velež su remizirali rezultatom 1:1, dok je Široki Brijeg kao gost pobijedio Igman rezultatom 1:0.

Nakon meča između Željezničara i Leotara, još se igra duel između Sloge i Borca, dok su mečevi između Sarajeva i Tuzla Cityja te Slobode i Zrinjskog odgođeni zbog evropskih obaveza bh. tima.

20:43 - Glavni sudija meča je Miloš Gigović iz Gradiške, a pomagat će mu Radislav Kačavenda, također iz Gradiške i Sreten Udovičić iz Prijedora. Četvrti sudija je Elvedin Topuzović iz Tuzle.

20:38 - U posljednjem duelu ovih timova koji je odigran na stadionu Grbavica Željezničar je slavio rezultatom 3:0, a pogotke za Plave postizali su Hodžić, Subašić i Mekić, svi u prvom poluvremenu. U istoj sezoni su spomenuta dva tima remizirala u Trebinju bez pogodaka, dok je i prvi meč u Sarajevu Željo riješio u svoju korist i to rezultatom 1:0. Tada je jedini gol postigao Mekić.

Sastavi za današnji meč:

20:30 - Željezničar meč počinje u sastavu: Muftić, Šehić, Kosorić, Cocalić, Vego, Mekić, Hodžić, Štilić, Subašić, Santos i Beganović.

Na klupi su: Milićević, Malić, Hajdarević, Haračić, Drina, Beća, Mućaj, Kobašević i Bekrić.

Za Leotar igraju: Puletić, Milović, Đajić, Čubrilo, Todorović, Aćimović, Perišić, Matković, Đuderija, Cvetković i Pervan.

Na klupi su: Perišić, Stanojević, Kordić, Milić, Albijanić, Polić, Medan, Karić i Paranos.

20:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 1. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Leotara. Susret se igra na stadionu Grbavica u Sarajevu s početkom u 21 sat.