Premijer liga BiH
13

Tok utakmice: Sarajevo - Željezničar 1:1

N. K.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva i Željezničara večeras od 20:00 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase" igrali su utakmicu 30. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na portalu Klix.ba mogli ste uživo pratiti tekstualni prijenos susreta.

90+4' - Gotova je utakmica! Završeno je rezultatom 1:1. Suljić je doveo Bordo tim u vodstvo, a Plavi su izjednačili i do boda došli autogolom Dupovca.

90' - Sudija je produžio četiri minute. Malić je ujedno dobio peti žuti karton za Plave.

89' - Posljednja izmjena u redovima Plavih. Izašao je Štilić, a ušao Drina.

85' - Sve su nervozniji igrači i osjeti se nervoza kako se približava posljednji sudijski zvižduk.

82' - Trostruka izmjena u Sarajevu. Vasoski baca posljednje karte u igru. Ušli su Bodul, Šećerović i Oremuš, a izašli su Ahmetović, Kapić i Varešanović.

80' - Kakva prilika za Sarajevo! Šabanović je odlično centrirao, Ahmetović uputio udarac glavom, ali je Bender fenomenalno intervenisao nogom i spasio svoj tim.

75' - Hajdarević je sada prekinuo kontranapad Sarajeva pa je zbog toga dobio žuti karton.

72' - Vasoski pravi novu izmjenu. Izašao je povrijeđeni Hebibović, a ušao je Čataković.

67' - Vasoski pravi prvu izmjenu. Umjesto Suljića ušao je Kobiljar.

66' - GOOOOOL! Željezničar je izjednačio, a strijelac je bio Dupovac koji je postigao autogol!

Štilić je izveo slobodan udarac s dense strane. Poslao je oštru loptu koja je prošla kroz gotovo sve igrače, a onda je Dupovca posljednjeg pogodila, promijenila je smjer i završila u mreži Dizdarevićevog gola.

66' - Ahmetović je sada dobio žuti karton zbog prigovora.

62' - Solidna prilika za Plave. Bekrić je uputio dobar centaršut iz kornera, ali Kosorić nije najbolje zahvatio loptu te je ona otišla pored gola.

55' - Trostruka izmjena u Željezničaru. Mulalić je odlučio odmah iskoristiti sve adute s klupe. Ušli su Hajdarević, Bekrić i Zec, a izašli Beća, Hodžić i Gasala.

52' - Nekvalitetno otvaranje drugog poluvremena. Mnogo grešaka i prekršaja, prave igre gotovo da nema.

46' - Mulalić se odlučio za prvu izmjenu. Umjesto neprimjetnog Resića, ušao je Subašić. Počelo je drugo poluvrijeme!

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

45+10' - Nakon velikog produžetka, napokon je okončano prvo poluvrijeme! Sarajevo sasvim zasluženo vodi s 1:0.

45+4' - Resić je sada dobio dobru loptu od Štilića, ali se odlučio na udarac iz velike udaljenosti pa Dizdarević nije imao problema.

45' - Velika prilika za Sarajevo. Ahmetović je odlično uposlio Đokanovića, ali veznjak Bordo tima se nije najbolje snašao i na kraju ga je Malić izblokirao.

45' - Prvo poluvrijeme je očekivano produženo za čak devet minuta.

41' - Ponovo žuti karton za Željezničar. Ovaj put javnu opomenu zaradio je Galić nakon prekršaja nad Suljićem.

40' - Ponovo je nastavljena utakmica.

36' - Novi prekid na utakmici i ponovo zbog bakljade Hordi zla.

29' - Imamo prvi žuti karton na utakmici. Zaradio ga je Kosorić nakon što je žestoko udario Ahmetovića.

28' - Prvi šut ka golu domaćih. Gasal je iskoristio prostor i uputio udarac, ali je Dizdarević bio siguran.

22' - Težak sudar Galića i Kosorića zbog čega je sada novi prekid na utakmici. Liječnička ekipa im ukazuje pomoć i uskoro se očekuje nastavak meča.

19' - Kakve dvije velike prilike za Sarajevo! Prvo je Hebibović pogodio stativu nakon još jedne konfuzne situacije Željine odbrane, a u nastavku akcije se nije proslavio Varešanović koji nije iskoristio dobro proigravanje Suljića.

16' - Nakon početnih uzbuđenja, ritam utakmice se ublažio. Plavi su u ovim trenucima preuzeli inicijativu.

11' - GOOOOOL! Sarajevo je došlo u vodstvo, a strijelac je Suljić!

Prvo je Bender zaustavio Suljića u situaciji jedan na jedan, zatim je Hebibović pogodio prečku, a onda se lopta ponovo odbila Suljiću koji je zakucava u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

9' - Odmah je Sarajevo uzvratilo. Mujakić je prošao po lijevoj strani, ali je Cocalić spasio u posljednji tren.

8' - Prvo uzbuđenje na utakmici. Gasal je odlično prošao po desnoj strani i uposlio Hodžića. Međutim, odbrana Sarajeva je dobro reagovala i otklonila opasnost.

5' - Nakon višeminutnog prekida, nastavljen je derbi na Koševu.

2' - Odmah imamo prekid utakmice. Horde zla su na sjevernoj tribini stadiona Koševo priredili pirotehnički show, a veliki dim je prekrio stadion pa je Musić morao zaustaviti igru.

1' - Počela je utakmica na Koševu! Prethodno je bila upriličena minuta šutnje povodom smrti legendarnog Ivice Osima.

19:55 - Utakmicu će suditi Admir Musić iz Hranice, a asistirat će mu Amir Kadić (Sarajevo, Ilidža) i Emir Zahiragić (Sarajevo). Četvrti sudija je Irfan Peljto (Sarajevo), delegat Jasmin Memišević (Breza), a posmatrač suđenja Ermin Halilagić (Sarajevo). Sve je spremno za početak utakmice.

19:50 - Ova dva rivala su ove sezone već odigrala dva derbija i oba su završena identičnim rezultatom 2:0. Prvo je Sarajevo na Koševu slavilo u septembru prošle godine, a Željo im revanširao prije dva mjeseca na Grbavici.

19:45 - Sarajevo i Željezničar iza sebe imaju razočaravajuće sezone te je već sad izvjesno da niti jedan od sarajevskih rivala neće biti među tri najbolje ekipe na premijerligaškoj tabeli. Sarajevo je trenutno na četvrtom mjestu s 42 boda, dok su Plavi peti sa četiri boda manje. Vrijedi istaći da Sarajevo priliku za izlazak u Evropu ipak ima još kroz Kup BiH gdje će u finalu odmjeriti snage s Veležom.

19:40 - Igrači će večeras imati veliku podršku svojih navijača koji su u zajedničkim korteima stigli na Koševo.

Manijaci su zauzeli južnu tribinu, a Horde zla sjevernu te nema sumnje da će biti na nivou i da će ponovo priuštiti navijački spektakl na derbiju. Trenutno na stadionu ima oko 5.000 gledatelja.

19:35 - S druge strane, trener Željezničara Edis Mulalić nije puno eksperimentisao pa će utakmicu krenuti s gotovo identičnim sastavom kao u duelu protiv Tuzla Cityja. Jedine promjene su povratak u prvu postavu Galića i Resića.

Za Plave će od prve minute igrati: Josip Bender, Marin Galić, Aleksandar Kosorić, Edin Cocalić, Luka Malić, Omar Beća, Nedim Mekić, Hamza Gasal, Ševkija Resić, Semir Štilić i Armin Hodžić.

19:32 - Stigli su nam sastavi za večerašnji duel na Koševu. Trener Sarajeva Aleksandar Vasoski je napravio čak četiri izmjene u odnosu na prošli meč protiv Radnika budući da je u prvi tim uvrstio Dupovca, Hebibovića, Varešanovića i Ahmetovića.

Sarajevo će utakmicu početi u sastavu: Belmin Dizdarević, Halid Šabanović, Darko Lazić, Anel Hebibović, Andrej Đokanović, Mersudin Ahmetović, Dal Varešanović, Nihad Mujakić, Amer Dupovac, Rifet Kapić i Asmir Suljić.

19:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 30. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Željezničara. Večerašnji 146. sarajevski derbi igra se na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 20:00 sati.