Odlično raspoloženje
1.2k

Manijaci u korteu krenuli na Koševo, pjesme odjekuju sarajevskim ulicama

D. P.
Vatrena atmosfera uoči derbija (Foto: I. L./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
Navijači Željezničara uz pjesme krenuli su ka stadionu Asim Ferhatović Hase gdje će se danas igrati 146. sarajevski derbi, a treći ove sezone u Premijer ligi BiH.

U prethodna dva derbija po jednu pobjedu ostvarile su ekipe domaćina, a pred nama je treći i posljednji susret ove sezone.

Gostujući navijači okupili su se na Vrbanja mostu u 17:30, a onda su organizovano u korteu krenuli ka Koševu gdje će se sastati dvije najpopularnije nogometne ekipe u BiH. Susret se igra s početkom u 20 sati.

Manijaci su kreirali sjajnu atmosferu u korteu, a pjesme su odjekivale sarajevskim ulicama.

S druge strane, najvatrenije pristalice Sarajeva okupit će se nešto kasnije i također organizovano krenuti put koševskog stadiona.

Utakmica će se igrati s početkom u 20 sati, a sudit će je Admir Musić iz Sarajeva. Sarajevo ima četiri boda prednosti u odnosu na Željezničar i ekipe su jedna do druge na četvrtom i petom mjestu tako da zbog toga ovaj derbi ima i dodatnu draž.

Direktan prijenos utakmice Sarajevo - Željezničar možete pratiti na kanalu Arena Sport BiH od 20 sati, kao i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.