Tokom sarajevskog derbija
611

Navijači Željezničara parolu posvetili Ivici Osimu, prije toga su "pecnuli" Horde zla

D. P.
Parola za Ivicu Osima (Foto: T. S./Klix.ba)
Parola za Ivicu Osima (Foto: T. S./Klix.ba)
Navijači Željezničara priredili su oproštaj od legende bosanskohercegovačkog nogometa Ivice Osima.

Slavni bh. nogometni stručnjak preminuo je 1. maja u 81. godini, a vijest je potresla sportsku javnost na ovim prostorima.

Očekivano, to je najteže palo navijačima Željezničara čija je Osim najveća legenda.

Stoga, Manijaci su se odlučili oprostiti od velike klupske legende na derbiju protiv Sarajeva koji se igra večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Upravo je 146. sarajevski derbi prva utakmica koju Željezničar igra nakon smrti Osima. Navijači Željezničara parolu za Ivicu Osima podigli su u 45. minuti derbija.

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije. Ivica Osim", stoji u paroli Manijaka uz koju su skandirali ime svoje legende.

Lijep gest dogodio se i minut prije početka utakmice. Navijači i igrači oba tima održali su minutu šutnje i tako odali počast legendi nogometa na ovim prostorima. Nakon minute šutnje upriličeni su gromoglasni aplauzi.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Kako to dolikuje derbiju, navijači oba tima su se potrudili da "pecnu" rivale sa suprotne tribine. Tako su Manijaci navijačkim terminom prozvali Horde zla i predsjednika Ismira Mirvića.

"Mirviću, dozvoli im da pale i mimo derbija", stoji u poruci navijača Željezničara kojom se aludira na to da navijači Bordo tima na zahtjev predsjednika Mirvića ne pale pirotehniku osim na utakmicama protiv Željezničara.