Modernizacija
1.7k

Sarajlije će uskoro u javnom prijevozu koristiti beskontaktne karte i aplikacije

B. R.
Beskontaktna karta za javni prijevoz u Sarajevu (Foto: Klix.ba)
Beskontaktna karta za javni prijevoz u Sarajevu (Foto: Klix.ba)
Dio modernizacije javnog prijevoza u Sarajevu bit će i elektronske karte kojima će biti olakšano korištenje ovog oblika prijevoza, a koje bi se trebale početi koristiti početkom sljedeće godine. Bit će dostupna i aplikacija za javni prijevoz.

Riječ je o beskontaktnim kartama koje će biti upotrebljive u vozilima oba preduzeća koja pružaju usluge javnog prijevoza. Kartice će se koristiti prilikom ulaska na stajališta, odnosno u sve vrste vozila - prislanjanjem karte na skener.

Među njima će biti i personalizirane karte koje će sadržavati fotografiju i druge potrebne podatke o korisniku javnog prijevoza. Razlikovat će se po bojama koja će svaka od njih označavati kategoriju kojoj pripada korisnik javnog prijevoza - trenutno su to đaci, studenti, penzioneri, nezaposleni i radnici.

U planu je i izrada aplikacije kojom će se građani informisati, između ostalog, o kretanju vozila, redu vožnje, korištenju kartice, njene nadopune i zamjene.

Više informacija o ovim promjenama trebalo bi biti uskoro poznato, a na priloženoj fotografiji se može vidjeti kako bi jedna od karti trebala izgledati.