Diskutabilna odluka
155

De Bruyne umalo slomio nogu protivniku, sudija ni VAR mu nisu pokazali crveni karton

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Start Kevina De Bruynea na Idrissom Gueyeom u prvom poluvremenu meča između PSG-a i Manchester Cityja privukao je puno pažnje na društvenim mrežama, a najviše iz razloga što Belgijanac nije dobio crveni karton iako je očigledno umalo slomio nogu protivniku.

Pomenuta situacija desila se u 39. minuti tokom jednog napada Manchester Cityja, a nakon što je De Bruyneu lopta pobjegla u jednom trenutku i došla do Gueyea, Belgijanac je neoprezno startovao i svi na stadionu očekivali su direktan crveni karton.

Situaciju pogledajte ovdje.

Ipak, sudija Carlos del Cerro Grande iz Španije nije pokazao put u svlačionicu igraču Manchester Cityja, a još zanimljivije, nije bilo ni reakcije iz VAR sobe iako je start De Bruyna direktno na nogu protivniku bio očigledan.
Brojni korisnici društvenih mreža odmah su se raspisali o ovoj situaciji i gotovo svi smatraju da je De Bruyne, bez obzira na to što nije bilo namjere za udarcem, zaslužio direktan crveni karton.
Sudija mu je na kraju pokazao samo žuti, a nema sumnje da će se o ovoj situaciji još puno diskutovati, naročito poslije utakmice.