Ministar krši mjere
878

SDS: Šeranić je jednom fotografijom obesmisilio napore zdravstvenih radnika

D. Be.
Ministar Alen Šeranić sa simpatizerkom SNSD-a na Mrakovici
Ministar Alen Šeranić sa simpatizerkom SNSD-a na Mrakovici
Odbor za zdravstvo Srpske demokratske stranke (SDS) poručio je da je ministar zdravstva RS-a Alen Šeranić jednom fotografijom obesmisilio napore svih zdravstvenih radnika.
"Iskrenost u politici je rezultat snage, a licemjerje je rezultat slabosti. Fotografije ministra Šeranića sa stranačkog skupa na Кozari i njegova promocija brige za javno zdravlje građana jedino se može nazvati licemjerjem najgore vrste", saopćeno je.

Ističu da je Šeranić svojim prisustvom i revnosnim slikanjem na Кozari dosad najsnažnije pogazio struku i obesmislio sve napore zdravstvenih radnika koji mjesecima izgaraju u borbi sa virusom korona.

"Кada se plamen virusa korona tokom jeseni raširi i kada vam ministar Šeranić počne dijeliti moralne lekcije o 'neodgovornosti građana', bude upozoravao na krah zdravstvenog sistema i držao pridike o mjerama socijalne distance - pošaljite mu slike razdraganih osmjeha sa Кozare iz avgusta mjeseca kao odgovor. Znajte da mi hoćemo", poručili su iz SDS-a.

Podsjetimo, jučer je na Mrakovici održan stranački skup SNSD-a na kojem je, prema procjenama iz te stranke, prisustvovalo između 15.000 i 20.000 ljudi.

I iz opozicionog PDP-a jučer su žestoko kritikovali ovo okupljanje s obzirom na epidemiološku situaciju koja se pogoršava, te na aktuelne mjere koje su prekršene.