Steve Bruce iskren
0

Trener Newcastlea nije sretan što mu je VAR danas pomogao: Ovo će uništiti svu draž nogometa

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Newcastle je danas zahvaljujući VAR-u stigao do boda protiv Tottenhama u 97. minuti, no trener Svraka Steve Bruce nije previše sretan zbog toga.

Napadač Newcastlea Andy Carroll je u kaznenom prostoru u 90+2. minuti susreta udario loptu glavom, a ona je pogodila defanzivca domaće ekipe Erica Diera u ruku.

Arbitar Peter Bankes nije reagovao i igra je nastavljena. Nakon još jednog napada Newcastlea igrači Tottenhama su uspjeli nekako izbaciti loptu, te su nakon kontranapada dobili priliku izvesti korner.

Nakon više od minute igre nakon što je lopta pogodila Diera u ruku i praktično tri puna napada Bankesu su iz VAR sobe dojavili da bi trebao pogledati snimak i odlučiti da li da dosudi penal za Newcastle.

Nakon skoro dvije minute Bankes je odlučio pokazati na penal kojeg je realizovao Callum Wilson za konačnih 1:1.

Pedesetdevetogodišnji trener smatra kako će VAR uništiti svu čar nogometa.

"Danas smo imali sreće i provukli smo se. No, trebamo se svi zapitati oko ovih novih pravila, ko ih pravi i ko ih sprovodi. Mislio sam da je VAR uveden da se brine za očigledne stvari, ali ovo je suludo. Uništit će svu čar nogometa i spektakularnost Premiershipa. Na kraju će se pričati samo o VAR-u i odlukama koje su na taj način donesene", istakao je Bruce.