Analiza Marce
7

Pet grešaka Luke Jovića koje ga mogu stajati mjesta u Realu

DP
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Luka Jović se do sada nije uspijevao izboriti s očekivanjima, a pitanje je hoće li dobiti novu priliku.

Luka Jović je napravio neke greške koje bi ga mogle stajati budućnosti u Real Madridu.

Srbijanski napadač je dobio prijavu policije zbog kršenja 14-dnevnog karantina u kojem bi trebao biti čitav klub. On je viđen kako u Beogradu slavi rođendan svoje djevojke, u vrijeme kada je bio u obavezi biti kod kuće u Madridu.

Ovo nije prvi put da je Jović razočarao od dolaska na Santiago Bernabeu, piše španska Marca.

1. Loši nastupi

Nakon što je imao fantastičnu sezonu u Eintrachtu, Jović nije ispunio očekivanja u Real Madridu. Postigao je samo dva gola i zabilježio dvije asistencije u 24 nastupa ove sezone.

2. Sramežljiv karakter

Kao i tokom vremena provedenog u Benfici, Jović ima problem uklopiti se sa saigračima u Španiji. Njegova povučenost i distanca od ostatka ekipe vidljiva je i u njegovim nastupima na terenu.

3. Nema povezanost s navijačima

Ovaj 22-godišnjak još uvijek nije pridobio navijače Real Madrida, te nije veoma popularna ličnost na Bernabeu. Usporedite ga s Marianom Diazom koji je dobio veliku podršku kada je nastupio protiv Barcelone i shvatit ćete koliko je to drugačija priča.

4. Udaljen od medija i društvenih medija

Za razliku od Viniciusa i Rodryga Goesa, Srbijanac nije davao mnogo intervjua kako bi upoznao javnost sa sobom. Također, nema povezanosti između njega i navijača na društvenim mrežama, jer je i tamo neaktivan.

5. Izgubljeno povjerenje Zidanea

Jović je često bio na užem popisu nogometaša koji konkuriraju za utakmice, ali je s vremenom Zinedine Zidane imao sve manje povjerenja u njega. U posljednje tri utakmice, nijednom nije bio u sastavu Real Madrida.