Uoči duela Lige prvaka
31

Zidane pred duel sa Cityjem na najbolji način odao priznanje Guardioli

F. Z.
Zinedine Zidane (Foto: EPA-EFE)
Zinedine Zidane (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja sutra će na stadionu Santiago Bernabeu u prvom susretu osmine finala Lige prvaka gostovati kod madridskog Reala, a uoči ovog duela Zinedine Zidane odao je priznanje Pepu Guardioli.

Trener koji je napravio ono što niko prije njega nije uspio otkako se Liga prvaka igra po novom formatu (1992), rekao je kako je Španac pokazao u Barceloni, Bayernu i Manchester Cityju da je najbolji na svijetu.

Zidane je jedini uspio odbraniti naslov Lige prvaka, a potom je osvojio i treći uzastopni, a sada ga čekaju novi izazovi u najjačem klupskom nogometnom takmičenju. Prva prepreka u nokaut fazi je Guardiolin Manchester City.

"Da li je Guardiola najbolji trener na svijetu? Pokazao je to u Barceloni, Bayernu i Manchester Cityju. Postoji mnogo vrhunskih trenera, ali mislim da je on najbolji", rekao je Zidane.

Rekao je potom i da ovo nije okršaj Guardiole i Zidanea, nego Manchester Cityja i Real Madrida.

"Moramo biti fokusirani i okrenuti se onome što smo radili dobro, a ne samo gledati jedan ili dva loša rezultata. Nije ovo duel Zidanea i Guardiole, ovo je duel Real Madrida i Manchester Cityja. Ljudi žele vidjeti nogometnu utakmicu Real Madrida i Manchester Cityja. Ovo je atraktivna utakmica. Znamo da je ovo posebna sedmica. Nogometaši žele igrati ovakve utakmice", rekao je Zidane.

Real Madrid će nakon Manchester Cityja u nedjelju na svom terenu dočekati Barcelonu u velikom derbiju španske La Lige. Obje utakmice igraju se u 21:00 sati.