Oglasio se ministar
101

Srbijanska policija ima suludo objašnjenje: To nije tenk ispred Zvezdinog stadiona

N. K.
Foto: FK Crvena zvezda/Facebook
Foto: FK Crvena zvezda/Facebook
Veliku aferu izazvao je tenk T-55 koji je postavljen na plato ispred ulaza na tribinu stadiona Crvene zvezde na kojoj se skuplja navijačka grupa Delije, a za koji srbijanski mediji pišu kako je zaplijenjen u Vukovaru te da će tu biti trajno izložen.
Postavljanje tenka kraj ulaza na tribinu Delija i u prodavaonici suvenira te grupe na suludan način komentarisao je i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

"To nije tenk, nego maketa tenka. Policija se obratila tužiteljstvu koje je reklo da nema elemenata kaznenog djela i mjesta za postupanje policije. Obavili smo pregled te makete. Njime je utvrđeno da na njoj ne postoje minska i eksplozivna sredstva te nešto što može ugroziti ljude", izjavio je Stefanović i izazvao dosta polemike jer je tenk, kao što se može vidjeti na fotografijama, podizala i spuštala dizalica velike nosivosti.

Podsjetimo, Zvezdini navijači postavljanjem tenka na ulaz na njihovu tribinu nastavljaju slaviti simbole srbijanske agresije na susjedne države, a ovo oklopno vozilo je u neposrednom blizini velikog murala osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

"Marakana sada ima još jednu atrakciju", pisalo je u komentaru kluba na Facebooku uz galeriju fotografija postavljanja tenka na ulaz na Zvezdin stadion.