Građani slavili
26

Nebulozna odluka VAR-a obilježila meč Bournemoutha i Manchester Cityja

K. H.
Ekipa Manchester Cityja upisala je sigurnu pobjedu u meču 3. kola engleskog Premiershipa protiv Bournemoutha rezultatom 3:1.

Već u 15. minuti Građani su stigli u vodstvo. Kevin De Bruyne je upisao asistenciju, a gol postiže Kun Aguero koji je tako krunisao bolju igru svog tima na početku meča. Pred kraj prvog poluvremena, Raheem Sterling koristi asistenciju Davida Silve i postiže drugi gol za Manchester City.

Prije kraja prvog poluvremena, gledaoci na Vitality stadionu vidjeli su najljepši trenutak meča, a to je bio pogodak Bournemoutha kada je Harry Wilson fantastično pogodio iz slobodnog udarca.

U drugom poluvremenu, Manchester City je postigao i treći pogodak, opet nakon asistencije Davida Silve, s tim da je strijelac ovaj put bio Kun Aguero.

Treba reći da je VAR, odnosno sudija koji odlučuje iz Londona, i u ovom meču po ko zna koji put reagovao totalno nejasno, s obzirom na to da je sredinom drugog poluvremena David Silva očigledno udaren i zaustavljen u petercu Bournemoutha, uz to je stigao prije do lopte i imao je kontrolu nad njom kada je igrač domaćih zaustavio njegovo kretanje, ali sudija je odlučio da to nije kazneni udarac.

[TWITTER]1165631288843341824[/TWITTER]

Igrač Bournemotuha očigledno zaustavlja kretanje Davida Silve koji je ulazio u peterac
Igrač Bournemotuha očigledno zaustavlja kretanje Davida Silve koji je ulazio u peterac

Ipak, City je i bez tog penala ostvario pobjedu - drugu u ovoj sezoni, čime su stigli do sedmog boda. Prvi ostaje Liverpool koji ima sve tri pobjede do sada.