Uoči otvorenja
62

Pogledajte kako izgleda renovirano porodilište u Općoj bolnici u Sarajevu

E. Lj.
Foto: M. O./Klix.ba
(Foto: M. O./Klix.ba)
Renovirano porodilište u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", koje će porodiljama i budućim majkama pružiti bolje uslove, svoja vrata otvara sutra, a u fotogaleriji portala Klix.ba možete pogledati kako će izgledati.
Postojeće porodilište Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" rekonstruisano je i adaptirano u okviru projekta "Sve za mame i bebe" koji su osmislili direktor Zlatko Kravić, šefica Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo Aida Đurđević i doktorica Armina Rovčanin-Osmanović. Glavni cilj bio im je napraviti bolje i sigurnije uvjete za rad porodilišta te u konačnici imati zadovoljne, zdrave i sretne trudnice, porodilje, majke i bebe.

Radovi na obnovi porodilišta počeli su početkom ove godine. Nabavljena je moderna sofisticirana medicinska oprema, kadar je educiran, a uvedene su i nove metode poroda. Novina je i mogućnost prisustva bračnog druga tokom dolaska novorođenčeta na svijet.

Adaptirana porođajna sala sa dva porođajna boksa te operaciona sala u sklopu Odsjeka za hitne carske rezove samo su neke od novina ovog porodilišta. Do sada su se ove operacije radile u operacionom bloku koji je dodvojen od porodilišta, a sada je ispunjen svjetski standard i protokol da se hitni carski rez može uraditi u roku kraćem od 10 minuta.