Okružni sud Banja Luka
17

Goran Bilčar osuđen na 14 godina zatvora za ubistvo Bojana Milovanovića

M. N.
Foto: Srpskainfo
Foto: Srpskainfo
Okružni sud Banja Luka osudio je Gorana Bilčara na 14 godina zatvora za ubistvo Bojana Milovanovića iz Bosanske Dubice 19. oktobra prošle godine.
Njegov prijatelji Marko Mihajlović proglašen je krivim za učešće u tučnjavi i osuđen na dvije godine zatvora, dok su Đorđe Borovčanin i Đorđe Đenadija osuđeni na po godinu i šest mjeseci zatvora.

Podsjetimo, u tučnjavi 19.10.2018. godine oko 3:15 sati u banjalučkoj ulici Nikole Pašića ubijen je 29-godišnji Bojan Milovanović. Preminuo je od povreda zadobijenih u predjelu glave. U sukobu je učestvovalo više osoba. Milovanović je bio s drugom u jednom automobilu, dok su uhapšeni bili s još tri muškarca u drugom vozilu. Nakon što su usmrtili Milovanovića koji je umro odmah na cesti osumnjičeni su pobjegli, ali ih je policija uz pomoć snimaka s nadzornih kamera i svjedoka vrlo brzo pronašla i privela. Bilčar i Mihajlović nisu ranije osuđivani.

U presudi se navodi kako je Milovanović preminuo od povreda koje mu je Bilčar nanio odvijačem u predjelu vrata i glave. Za to vrijeme Mihajlović se fizički sukobio s Borovčaninom i Đenadijem. U tučnjavi su Bilčar i Mihajlović zadobili lakše povrede.

Bilčaru se u kaznu uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 18.10.2018. godine. Oštećeni su uz imovinsko-pravni zahtjev upućeni na parnični postupak.