Žrijeb Lige prvaka
156

Musemić: Celtic je najatraktivniji protivnik, želimo spektakl na Koševu

Autor: D. B.
Husref Musemić (Foto: R. D./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: R. D./Klix.ba)
Bh. šampion FK Sarajevo u 3. pretkolu Lige prvaka igrat će protiv Cetlica, a trener Bordo ekipe Husref Musemić je za portal Klix.ba rekao da je njegov tim dobio najatraktivnijeg, ali i najtežeg protivnika.
"Čast i privilegija je igrati protiv kluba koji ima slavnu historiju, ali je ima i Sarajevo. Ovo je najatraktivniji i najbolji protivnik kojeg smo mogli dobili. Gledali smo ih prošle godine u Jerevanu. Polako prikupljamo informacije i vidimo da su mijenjali igrački kadar. Važno je da izvučemo pouke iz duela s Atalantom, treba nam koncentracije i discipline kako bismo nešto napravili. Želimo napraviti dobar rezultat u gostima, kako bismo napunili Koševo i napravili spektakl", izjavio je Musemić

Poraženi u ovom duelu ide direktno u 3. pretkolo Evropske lige, ali to Musemića zasad ne zanima.

"Ne razmišljamo o tome. Želimo se što bolje pripremiti i dovesti jednog ili dva igrača za pozicije koje su nam potrebne. U četvrtak idemo na pripreme, a u međuvremenu ćemo prikupljati informacije o protivniku kako bismo ih premijeli igračima. Na njima je da to primjene na terenu", završio je Musemić.

Prva utakmice se igra 9. ili 10. jula u Glasgowu, a revanš 16. ili 17. jula u Sarajevu.