ŽFBiH ponovo u potpunosti koriste svoje kapacitete

S
Sarajevo-x.com
17.2.2012. u 16:55
0
0
ŽFBiH ponovo u potpunosti koriste svoje kapacitete
0
ŽFBiH ponovo u potpunosti koriste svoje kapacitete Foto: Ilustracija
Nako što su, zahvaljujući danonoćnom radu i dobroj organizaciji, uspjeli ostvariti i očuvati prohodnost pruga, Željeznice FBiH u prethodnom periodu su težište svojih aktivnosti fokusirale na prevoz tereta, kako cijela zemlja, u ovim teškim okolnostima, ne bi ostala bez neophodnih energenata.
Većina kapaciteta stavljena je u funkciju odvijanja teretnog saobraćaja, naročito na izvlačenje roba stacioniranih u Luci Ploče namijenjenih Arcelor Mittalu, GIKILU i Aluminiju, koje su se danima gomilale dok željezničari FBiH nisu uspjeli probiti ogromne snježne smetove između Bradine i Drežnice.

Kako bi se u vanrednim okolnostima i prevoz putnika nastavio odvijati po redu vožnje, Uprava ŽFBiH angažirala je, u dogovoru sa rukovodstvom ŽRS lokomotive ove kompanije i to za dva para međunarodnih vozova, koji saobraćaju na relaciji Sarajevo-Zagreb i Sarajevo- Beograd-Budimpešta.

Lokomotive ŽRS korištene su na relaciji Sarajevo-Doboj-Sarajevo i to u dane 13,14,15. i 16. februara 2012. godine, a od 17. februara 2012. godine ŽFBiH ponovo u potpunosti koriste svoje kapacitete.

Razlog za angažman lokomotiva ŽRS u navedenim danima bio je taj što su tri lokomotive ŽFBiH ostale blokirane u snježnim smetovima kod Bradine, a ostali kapaciteti bili su angažirani za podmirenje privrednih tokova države. Ovo je uobičajeni postupak u vanrednim okolnostima između dvije kompanije.

Također, na taj način sravnit će se određeni dio dugovanja koje ŽRS imaju prema ŽFBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: