Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zaraduju 16 posto manje i rade isto 32 posto manje.
Pa u bosni imaju iste plate za isti posao a da nemaju u EU. Eh jedino ako rade manje sati. Ali to onda nije to, zar ne? :)
Ženu su za to da prave pitu i puše k*tu.(Ovo je rekao moj dobar prijatelj u Gimnaziji, pozdrav za njega, nismo se vidjeli 7 godina, Ismare brate haha).
Za sto godina muskarci ce imati bar 20% manje plate od zenskog roda. Zene se sve vise skoluju a muskarci sve vise brinu i o ostalim stvarima.
a rade 60% manje jel?
na bliskom istoku zarađuju samo kamenovanje pa se ne smiju ni pobuniti.
Ali i 300% u odnosu na muskarca u Bosni
Ovo je jako često spominjan i srušen mit. Ovo nema nikakve veze sa spolom nego sa radnim satima na istom radnom mjestu provodeći isto radno vrijeme sa istim opisom posla. Žene i muškarci su zakonski plaćeni isto za iste poslove, fazon je u tome koliko zarađuju na kraju mjeseca ili godine.
Kakve poslove rade? Koliko radnih sati imaju mjesecno? Koliko novca donose u firmu? Sve to utice na visinu plate. Ne moze gospodjica zaradjivati kao majstor, a nema nikakve vjestine ni zanata u zivotu, sjedi za kompjuterom, tipka, sredjuje se, sminkica, noktici, trac partije, a mala bi platu ko onaj jadnik sto je citav dan na banderi, ima 2 zanata, 8 godina radnog iskustva i vise zuljeva na rukama nego ona na nogama. Ravnopravnost prilike, ne ravnopravnost ishoda!
@Doxibelizator9000 Ništa ni sa čim. I kakve veze ima je li žena sređena ili nije sa njenom sposobnošću da obavlja posao? Svi hoćete ženu koja lijepo izgleda, a onda joj tu istu "šminkicu i noktiće" prebacujete.
al opraste
Pa dobiju 16 redovno