Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A kada te proklete doprinose ne plati neka firma koja nije javno preduzece, onda se na to kaleme i kamate i kazne i krivicne prijave i slicno Zasto niko od rukovodilaca iz ZFBiH ne odgovara zbog toga? Zasto se ne trazi krivicna odgovoronost zbog krsenja zakona o doprinosima (mi u privatnom sektoru ne mozemo isplatiti neto bez uplacenih doprinosa)?
Nedzad Osmanagic je bogatas koji je zaimao poslije rata 1992 1995.Treba ispitati porijeklo njegove imovine, jer je stecena lopovlukom i oduzeti mu je. Sad je dosao u Zeljeznice da se i tamo nakrade, i to vec radi sa svojim jaranima. On je kadar lopovske stranke SDA.Zasto je u Zeljeznicama kupljen novi pasat od 60.000,00 maraka a u gubitku su??? Naredio Osmanagic da se kupi pasat i on se vozi u njemu Osmanagic je skorojevic i hohstapler, od poluskolovanog seljacica iz Dervente izrastao u bogatog direktora, a sve uz pomoc SDA.
Vjerujem da su i zaposleni u željeznici zabrinuti zbog bezobrazluka, lopovluka, drskosti i mobbinga od strane rukovodstva.
433 radnika podnijela tuzbu 3500 nije znaci cirka 4000 radnika na budzetskoj sisi 4000 iznadprosjecnih plata 4000 toplih obroka 4000 regresa... za 2-3 voza Jel sad jasno zasto Dodika treba podrzati u rasturanju ove nakaradne drzave?
Osmanagiću ovo ti je kraj. Treba đubre izlemati i istjerati s noge na nogu prije nego što bude smijenjen. Seljačić došao iz Dervente i odrađuje posao za SDA.
Osmanagic je naredio da zaposlenici potpisuju izjave da nece tuziti preduzece i da su suglasni sa smanjenjem placa, uveo je diktaturu i strahovladu, a pri tom je za sebe kupio kod svojih prijatelja Mirsada Mire Siljka i Alispahica u AC Kvatro crnog najnovijeg pasata u vrijednosti od preko 60.000,00 maraka, stalno putuje u inostranstvo,i nemilice trosi zeljeznicke krvave pare.Osmanagica je postavila SDA,i Osmanagic je najveci lopov od svih dosadasnjih direktora,i oko sebe je skupio poltrone kojim je dao bolji koeficijent i poziciju za placu i oni koji potpisuju te izjave, a ostali koji potpisuju izjave, to rade iz straha da im se ne osveti.U Zeljeznicama su na vlasti banditi Osmanagic,Zahiragic,Subasic, Mujkanovic Svetlana...Sindikat je nemocan iako cini sve za zaposlenike.
E sad treba smijeniti upravu sa Osmanagićem na čelu. Pravdaju se za svoj kriminal.
ko je kriv za takvo stanje u željeznici? Radnici ili rukovodstvo?
zanimljivo je koliko Vi koji komentarišete malo znate i o željeznicama FBiH i o problematici o kojoj je u ovom konkretnom slučaju riječ, ali se ipak usudite komentarisati ! istina je da: 433 ZAPOSLENIKA KOJI SU PODNIJELI TUZBE, UGOŽAVA PREOSTALIH 3500 ZAPOSLENIKA, KOJI NISU TUŽILI FIRMU I NEMAJU NI NAMJERU DA JE TUZE ... kad svi zaposlenici željeznica FBiH budu ispastali zbog nepromišljenih postupaka manjine u firmi, mozda će tek tad mnogima doći iz guzice u glavu !!!!! a Vi koji ste tuzili SVOJU firmu ... neka VAS BUDE STID I SRAMOTA !!!! ŽELJEZNIČAR
Zato što državu vode kriminalci. Političari prave haos. Treba smijeniti tu bagru od rukovodstva.
hahahahaha ovo ko krivaja isto