biznis
144

Zavirite u unutrašnjost Hotela Residence Inn by Marriott

Piše: M. N.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Izgradnja hotela Marriott Residence Inn, koji se nalazi na Čobaniji, bit će završena prije roka. U toku su završni radovi i za 10 dana sve će biti okončano.

Trenutno se radi na postavljanju podova i keramike u lobiju i prizemlju, a svi ostali spratovi su prekriveni podom.

"Završavamo objekat prije roka. Naš direktor je u startu smanjio rok za mjesec dana, a mi smo završili još 10 dana ranije. Sve smo to postigli zahvaljujući trudu svih učesnika i radnika koji su radili na realizaciji projekta, a poslužilo nas je i vrijeme. Prošla zima nije bila hladna, ljeto je bilo takvo kakvo je bilo, ali smo uspjeli izgurati", rekao je za Klix.ba Dževad Mujarić, voditelj radova firme Strabag.

Na izgradnji hotela svjetskog brenda Marriott International u Sarajevu radilo je oko 300 radnika u fazama, kao i logistika koja, kako kažu, "radi iz sjene". U ponedjeljak je tehnički prijem, a Mujarić ističe kako imaju svu potrebnu dokumentaciju i priključke. Nakon toga, objekat se predaje vlasniku.

Hotel će imati 75 soba na pet spratova i svaka od njih će imati opremljenu kuhinju, a pružat će besplatnu uslugu vešeraja i doručka. Hotel sadrži i fitnes studio i saune te ostale hotelske usluge koje će biti dostupne 24 sata dnevno. U hotelu će raditi 24 osobe.

Vrijednost investicije je 15 miliona KM, a izvođač radova je Strabag.

Marriott International je vodeća hotelijerska kompanija s više od 3.800 objekata u 74 države širom svijeta i sa 18 hotelskih brendova. Sjedište kompanije, koju su prije više od 80 godina osnovali J. Willard i Alice Marriott, nalazi se u gradu Bethesda u američkoj saveznoj državi Maryland i pod vodstvom je porodice Marriott.