Privreda
4

Hotel Marriott u Sarajevu još traži radnike, otvorenje do kraja godine

Piše: N. Jamaković
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Radovi na izgradnji hotela Residence Inn by Marriott na Čobaniji u Sarajevu se odvijaju prema planu. U toku je unutrašnje uređenje, te opremanje hotelskih kapaciteta.

Kako su za Klix.ba istakli iz Društva za ulaganje u južnu Evropu (SEIC), koje je investitor, zvanično otvorenje hotela planirano je za kraj godine.

"Odmah po završetku građevinskih radova na objektu, započinjemo radove u parku koji se nalazi do hotela - vraćanje u prvobitno stanje, te obnova zelenila", navode iz SEIC-a.

Hotel se sastoji od podzemne garaže, prizemlja, četiri sprata i mansarde s prelijepim pogledom na Sarajevo. Kapacitet hotela čini 75 jednokrevetnih i dvokrevetnih apartmana, s vlastitom kuhinjom. Na posljednjem spratu će biti staklena ograda, tako da će svaki apartman imati dio terase.

Kada je riječ o garažnom prostoru, on je kapaciteta 16 mjesta – 4 vanjska i 12 unutrašnjih do kojih se dolazi liftom za automobile direktno sa glavne ceste.

"Fitness studio će gostima biti na raspolaganju 24 sata, usluge vešeraja, besplatnog doručka i brojne druge. Sama investicija SEIC-a vrijedna je 15 miliona KM", dodaju naši sagovornici.

Zaposlenje u hotelu će dobiti oko 25 ljudi, a konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta još je otvoren.

Projektovanje objekta radio je ured Argentaria iz Sarajeva i vršeno je uz puni nadzor Marriott grupacije kako bi se osiguralo zadovoljenje traženih standarda za Residence Inn by Marriott. Glavni izvođač građevinskih radova je kompanija Strabag.