biznis
1.7k

Zavirite u novi Konzum Ložionička u Sarajevu: Inovativna kupovina više od 35.000 artikala

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Uoči današnjeg svečanog otvaranja renoviranog Konzuma u Ložioničkoj 16 u Sarajevu, ekipa portala Klix.ba vam daje priliku da prvi vidite kako izgleda njegova unutrašnjost i svi moderni noviteti koje nudi.

Prodavnica će za prve kupce biti otvorena u petak, 23. decembra od 10 sati.

Nakon novootvorenog Super Konzuma u Banjoj Luci, u kojem je krajem novembra predstavljen primjer modernog koncepta kupovine, brzo i ugodno sa "shop and touch" kolicima sada mogu kupovati i stanovnici Sarajeva. Na raspolaganju im je više od 35.000 artikala raspoređenih po odjelima za, kako su najavili iz Konzuma, novi doživljaj šopinga uz više od 5.000 inovacija.

Više od 250 vrsta voća i povrća, čak i egzotičnih koji dosad nisu postojali na bh. tržištu, začini iz dalekih krajeva, domaća i strana vina, širok asortiman bezglutenske hrane, janjetina sa ražnja, teletina ispod sača, roštiljski specijaliteti, više od 40 vrsta ribe te hrana za ponijeti samo su dio ponude.

Uz pametna kolica koja imaju opciju skeniranja cijena i popusta i samonaplatne blagajne kupovina bi trebala proteći brže, ljepše i jednostavnije, a za mališane spremili su poseban kutak Dream Factory, gdje mogu provesti vrijeme dok vi odmarate uz kafu, najavljeno je iz Super Konzuma.

Renoviranje ovog objekta počelo je u novembru, a Family centri u Banjoj Luci i Sarajevu predstavljeni su kao vrhunac investicija kompanije za koju je 2016. godina bila veoma uspješna.