{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zatražena dozvola za izgradnju mosta preko Save

S
15.8.2012. u 09:20
0
4
Zatražena dozvola za izgradnju mosta preko Save
0
Zatražena dozvola za izgradnju mosta preko Save
Ministarstvo građevinarstva i prostornog uređenja Hrvatske zaprimilo je od Građevinskog fakulteta u Zagrebu zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju mosta preko rijeke Save kod Bosanske Gradiške.
Uz zahtjev su priloženi primjerak glavnog projekta i punomoć Građevinskom fakultetu.

"Zahtjevu nisu priložene potvrde na glavni projekt, te Sporazum između Hrvatske i BiH kojim se uređuje pitanje izdavanja građevinske dozvole za ovaj međudržavni most", kažu u Vladi Hrvatske.

Navodi se i da je 31. jula upućen dopis Hrvatskim vodama radi obračuna i naplate vodnog doprinosa.

Most na rijeci Savi kod Bosanske Gradiške bit će spojen brzom cestom s autoputem za Beograd kod Nove Gradiške. Trasa puta ići će oko jedan kilometar sjeverozapadno od postojećeg starog mosta.

Zajednička komisija u kojoj su predstavnici "Autoputeva Republike Srpske", "Hrvatskih cesta" i preduzeća Federacije BiH dogovorila je do se kraja godine raspiše tender za izvođača radova.

Hrvatska treba da izda građevinsku dozovolu za gradnju mosta na rijeci Savi kod Gradiše, a Republika Srpska da da saglasnost.

Gradnju mosta, čija je ukupna vrijednost 50 miliona eura, popola će finansirati Hrvatska i Republika Srpska. Hrvatska, kako je to ranije rečeno, ima obezbijeđena sredstva za gradnju.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić rekao je da dobio je uvjeravanja od ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske Siniše Hajdaša Dončića da će hrvatska Vlada u naredne dvije godine izdvojiti svoju polovinu sredstava za izgradnju mosta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: