Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma ne friziraju, oni stvarno ne znaju ni uraditi kvalitetnu statistiku i sabrati 2+2. E to je naša realnost.
Bosna je zemlja apsurda, pa tako i bosanski statistika nije ni blizu onoga što je statistika u drugim zemljama. Kod nas je 15 posto jednog naroda jednako kao i 51 posto drugog naroda. Tako da statistika u BiH ništa ne znači, svi pokazatelji su u svrhu politike i dnevno političkih potreba. Žalosno, li je tako...
Nije ovo statistika nego lažiranje.
U ovoj se zemlji frizira sve pa što se ne bi frizirali i statistički podatci
Zato što SDA tako odgovara.
Ne znaju ono ni šta znači friziranje ili fingiranje, sve su to SDA dupelizci, stručnjaci iz Širokog Brijega, Travnika, Viteza, Sokoca, Kiseljaka itd :D
Kad ti je premijer čovjek koji ne zna navući masku na čobe čemu onda čuđenje
Zato sto u SDA niko ne zna da je 2 i 2=4
Gosp.Cenić je izuzetno pametna dama, stručna da može uvjek dati tačan odgovor na sva pitanja iz ekonomije,upravu je da kriju statističke podatke.Da nam je ona u Vladi nebo bili na dnu.
Onaj koji je lagao neće moći frizirati naredni kvartal koji će biti ne povoljniji. Takodje mi nikad nije bilo jasno kako se može prijaviti kafić sa dva radnika sa radnim vremenom 7-23. Tom logikom svaki od radnika će raditi po 55h sedmicno što je van svih dozvoljenih zakona.
U Bosni vise nije 2+2= 5, sad je 6. Mozemo se vratiti na 2+2=4, samo kad ovu SDA skinemo s vlasti !!! Dotad neka nam je Bog na pomoci, jer statistika nam ne moze pomoci !
Izbori dolaze .a godine prolaze
Jedemo previše Maline
Mi smo na PMF ucili i dokazivali da 2 + 2 moze biti 5. Pozdrav za profesora Sefketa Arslanagica
I na zapadu ima konfuzija oko statistike, posebno oko one da li su migranti trosak ili dobitak za drzavni budzet. Jedne statistike govore jedno jedne drugo.
Naravno.... kod nas BDP ima dvije bijele pruge (znak "friziranog" (vozila jačeg motora) obično preko haube i krova može biti i u drugoj boji) ....tako isto nam je frizirana prosječna plata itd itd
Pad je vjerovatno veci nego sto oni govore, ali ako uzmemo u obzir da RS ima manji BDP od FBIH onda je i logicno da se ne mogu podaci sabrati. Jer npr. ako je BDP RSa 2 milijarde, pad od 8 posto je 160 miliona, a ako FBiH ima BDP 3 milijarde pad od 6 posto je 180 miliona. I kad se sabere 3+2 milijarde i zasebni padovi dobije se na 5 milijardi pad od 340 miliona, što je oko 7 posto u totalu.