Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Plaćamo skuplje zato što su naše gazde bijeda i malo im je svega. Dabogda se sve i jedna firma ugasila i samo kupovali strano kad neće da se solidarišu ni na koji način sa narodom. Dabogda sve i jedan propao.
A pročitaj članak živ bio
Nemam šta da čitam članak kad samo peru sebe. Metak nije ispaljen bio, najavili da će okupirati Ukrainu, odmah su cijene skočile 30%, pa onda dodatnih 30%. Jel postoji igdje i u jednoj firmi, proizvodnji ikakva zaliha? Ako nemaju, onda su oni likvidni i prodaju koliko naprave isti dan. I da jeste, sve potrebštine se naruče nekoliko mjeseci unaprijed i imaš zalihu da prodaješ po istoj cijeni. Ali jok, daj da mi odmah to deremo. Pusti šuplju.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Cijena ulja u 2022 ode na 5/6 km,a proizvedeno u 2021 god . Legalna pljacka naroda ...
Hajmo Semberija, sijati suncokret ponovo
Hajmo Semberija, sijati suncokret ponovo
A zašto je poskupilo maslinovo ulje, ta ja samo njega koristim a i najzdravije je
Jestivo ulje plaćamo zato sto smo glup narod i ne nema nikakve veze sa ratom u ukrajini.
Ovo znači da Ukrajina hrani svu EVROPU PA BEZMALO I CIJELI SVIJET !? E ako je i od vas,puno je...
Nikakve veze nema.
Pa ako se vratimo u prošli rat u BiH profiteri na pijaci su prodavali litar ulja za 100 KM. To se zove ratno profiterstvo i obično nema nikakve veze sa stvarnom situacijom. Danas su ti ratni profiteri ugledni građani ove zemlje i snalažljivi poduzetnici za koje rade jadnici za 500 KM.
Ukrajina izvozi 80 % suncokretovog ulja. Uglavnom je to islo za Njemacku, Austriju i zemlje Zapadne Europe. Druga stvar je suncokretovo sjeme i rat u Ukrajini. Nase firme Bimal i Klas uvoze 90 % sirovine, jer nemamo suncokreta i psenice za prehranu ljudi. A ovi sto pisu da treba firma da se solidarise sa gradjanima. Pa drzava treba da ima mehanizme zastite poreznih obveznika, robne rezerve kojima moze umanjiti ove cjenovne udare. Cuj firma da se solidarise, pa nije Merhamet
Druga je stvar sto smo mi sadaka drzava, pa ocekujemo sada suncokret i psenicu iz Srbije, vakcine iz Srbije i EU. U robnim rezervama imamo lovacke pastete i hase iz 1990 godine, i nafte za 3 dana u Zivinicama.
Da i celik je poskupio.. Ima li razloga ako je Mittal u prosloj godini ostvario dobit od 200 miliona. Ili skoto 100.000 po uposlenom.
A rat je poceo prije 2 mjeseca a ulje već bilo 4 KM.
Kakav rast sta pricate prvo provjerite u Sloveniji je 5l ulja 4.99€ nemoj te nam bacati suplje nismo mi toliko glop narod kako izgledamo
Toliko se ulje spominje u narodu, kao da se koristi u količini kao voda.
Kako je kod nas ulje preko 5KM a u Crnoj Gori 1.8 eura. Kad ce SDA, HDZ SNSD i ostali uhljupi ukinuti PDV na osnovne zivotne namirnice da olakšaju gradjanima. Ili ih pak kao tzv zastitnike naroda nije briga
Naravno da ih nije briga. Kad bi smanjili pdv ko bi im davo' plaću. *ebem im na kamari.
Eto i klas u dva mjeseca s 1km digao hljeb na 1.5 km i a odite novinari i pitaj te kolike su im plate i dali su se digle cirkuz zivi hocete radnika za minimalac 543 km treba bojkotirati klasova proizvode