{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zajednički u izgradnju autoputa Doboj - Vukosavlje

F
3.9.2012. u 19:19
0
10
Zajednički u izgradnju autoputa Doboj - Vukosavlje
0
Zajednički u izgradnju autoputa Doboj - Vukosavlje
Damir Hadžić (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić razgovarao je danas u Sarajevu s resornim entitetskim ministrima FBiH Enverom Bijedićem i RS-a Nedeljkom Čubrilovićem o mogućnostima finansiranja infrastrukturnih projekata u BiH.
Ministar Čubrilović je obavijestio sagovornike da će Republika Srpska 6. septembra EBRD-u u Londonu predstaviti projekat javno-privatnog partnerstva Autoput Doboj - Vukosavlje, kao dio evropskog koridora 5-C.

S obzirom na to da i Federacija BiH planira izgradnju puta Doboj - Zenica, dogovoreno je da se ove dvije dionice na putnom pravcu koridora 5-C trebaju tretirati kao jedinstven projekat, kako bi zajednički nastupili prema potencijalnim investitorima.

Ministar Hadžić je istakao da razvijena infrastruktura predstavlja preduslov za ekonomski razvoj BiH i da će Ministarstvo prometa i komunikacija BiH svim raspoloživim resursima podržati ovaj zajednički projekat.

Na sastanku je razgovarano i o radu Agencije za poštanski promet BiH i pošta u Republici Srpskoj i Federaciji BiH. Dogovoreno je da se preduzmu neophodne aktivnosti da bi se pojačao inspekcijski nadzor i povećali prihodi u poštama.

Ministar Hadžić je upoznao sagovornike i o aktivnostima na preuzimanju kontrole neba nad BiH. On je istakao da bi državna Agencija za kontrolu zračnog prostora trebalo da počne s radom do kraja godine, a da bi BiH konačno preuzela kontrolu neba krajem prvog kvartala 2014. godine.

Sastanku su prisustvovale i delegacije JP Autoceste FBiH i JP Autoputeva RS, saopćeno je iz Službe za informisanje Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: