Komentari (102)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bože baci kometu na ovu zemlju. Povraća mi se na pomisao gdje živim, a nemam izbora.
Hrvati is hercegovine kupuju samo proizvode is Hrvatske Srbi iz Rs kupuju samo proizvode iz Srbije Bosnjaci kupuju I jedno I drugo a I pomalo nase OD toda I dolazi deficit!
Neću 'Janu', hoću vodu 'Ajnu'. Volim svoju avliju, a volim i Aliju. Ljudi, kako urazumit low IQ jugoballiju? Hoću Vispak, a neću Maggi supu Oni od Bosne prave crnu rupu
Ma mi zivimo napamet,i nemamo nikakav dugoročan plan.Ne zelimo da radimo i da se mucimo,sve kontamo nesto ce se samo rjesiti.Vecina stanovništva se uzda u dobitak na kocki pa da onda uziva.Gdje to moze dobro funkcionirati?
Samo kvalitet proivoditi pa ce kupovati i ljudi neprijatelj. Sta ce ti hamelj taman da ti ga tata proizvodi...
idioti su sve fabrike ukinuli i radniku dali sramotnu plaću od trista eura i manje, dok gazde zgrću pare i investiraju i izvoze na račune u inostranstvo, šta moreš drugo očekivat nego propast
Pa za to su krivi političari i njihovo lobiranje za određenw firme
lobiranje, neko uzima kesh da se vise uvozi nego izvozi.. Dayton podvaljeni, zakomplikovani
Sve uvoze a i kako nece unistili ekonomiju ne proizvode nista cim nema proizvodnje nema ni drzave od uvoza nece moci dugo opstati
Ogledaj te se na turke i njihovu ekonomiju! Primjer za svaku evropsku drzavu pa i za BiH ! Samo to hoćr malo ko da kaue zaro što su zavidni turskoj i samo znaju da blate takve primjer drzave!!
Navlacenje, i to bez znoja
takvo je stanje u okupiranim zemljama - HVALA NATO i EU
Pa kad udjes u Konzum/Merkator u sred ljeta paradajz je plasticni, neki uvozni. Kakav se paradajz proizvodio po Konjicu/Klisu u vakat dok nije bilo ovih stvari. I tako sa svim ostalim stvarima. Mijenjaj se narode ili ces biti zamjenjen.
VALJDA KONAČNO POČNEMO BOJKOTOVATI SVE ŠTO DOLAZI IZ SRBIJE, HRVATSKE A BOGAMI I SLOVENIJE !! SAČUVAJMO OVO MALO PONOSA I NAPRAVIMO DA NAM MAKAR DJECI BUDE BOLJE!!!
Planski se unistava domaca proizvodnja u korist uvoznickih lobija.
Moze li jedna statistika za ove moje glupe Srbe iz Republike Srpske da vidim njih kako omalovazavaju svog seljaka,poljoprivrednik...?Pa cisto da vidim sta oni uvoze i koliko omalovazavaju svoj proizvod s tim da favorizuju tudji.Polomih se gledajuci ko proizvodi da to kupim.Akcenat su mi firme iz Rep.Srpske ako ne moze i Federacija.Jbi nas u istom smo sranju kad gle ovo ... PORAZAVAJUCE,MAJKE MI !!!
AHAHAHAHAHAHAHAHAA HRVATI tri puta vise uvezli svoje robe nego sto su uvezli nase !!! Eeeeee dobar vam je bojkot HR proizvoda.Bas je do jaja !!!
Jedini spas ovoj zatucanoj sredini je ukidanje mogućnosti izbora. Imamo potrošačko društvo takvo da jedne stvarno nije briga jesu li u korpi domaći proizvodi, ili one koje imaju malo jače novčane mogućnosti pa im domaći proizvodi nisu zanimljivi (samo Kinder, Barila, San Pelegrino), ili one koji jednostavno nisu upoznati i nesvjesno uzimaju (ubaci supu Mladost Leskovac, C zacin, Zbregov jogurt...).
@Mister_No1 I onda pored toliko slobode u izboru, a znamo ipak da kod komšija nije tako raznovrsna ponuda uvoznih artikala i uz dodatni patriotizam za artiklima iz Srbije i Hrvatske nije moguće očekivati bolji rezultat.
Za ovo nije kriva politika vec glupi i uvijek ugroženi narod koji kupuje tuđe a ne svoje.