Podaci Bookinga
65

Za Novu godinu već popunjeno 94 posto smještajnih kapaciteta u Sarajevu

A. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Smještajni kapaciteti u Sarajevu na dan Nove godine su već 94 posto popunjeni. Riječ je o turistima koji u glavnom gradu BiH planiraju ostati za novogodišnju noć i prvog dana 2020. godine.

Prema podacima stranice Booking.com, koja nudi online rezervacije smještaja, u staroj gradskoj jezgri i centru grada skoro su sve sobe rezervisane.

Turisti koji planiraju posjetu Sarajevu imat će više sreće ukoliko odluče potražiti smještaj u novogradskim i prigradskim naseljima. Već je popunjen veliki broj hotela, hostela i motela, a slobodnu sobu moguće je pronaći tek u onim koji su od centra grada udaljeni nekoliko kilometara.

Podaci sa stranice Booking.com
Podaci sa stranice Booking.com

S obzirom na to da veliki broj turista još uvijek traži smještaj u Sarajevu, situacija na Bookingu se mijenja iz minute u minutu. Ostalo je još nekoliko slobodnih soba pa tako cijene variraju od onih skupljih u centru grada od oko 750 KM, a u tu cijenu su uključena dva noćenja za dvije osobe. Istu ponudu, ali po znatno nižoj cijeni, svi posjetioci mogu dobiti ukoliko sobu potraže u smještajima udaljenijim od same jezgre grada i one se kreću od 100 do 300 KM.

Predstavnici Turističke zajednice KS ranije su isticali kako Sarajevo uoči i tokom novogodišnje noći posjeti veliki broj turista, ali da nedostaje veći broj noći koje provedu u našem gradu.

Ove godine građani i posjetioci Sarajeva staru godinu će ispratiti uz popularnog srbijanskog pjevača Željka Joksimovića koji novogodišnju proslavu vraća na Trg BiH.

Dan poslije, 1. januara 2020. godine, gradske vlasti su se potrudile da Sarajlijama i gostima upriliče još jednu sjajnu zabavu uz kultni bend Zabranjeno pušenje. Koncert će biti održan ispred Vječne vatre u Titovoj ulici.