40.000 stubova
9

Za nabavku električne energije za javnu rasvjetu u KS izdvojeno pet miliona KM

FENA
Ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Senad Hasanspahić, nakon provedenog javnog poziva, potpisao je danas ugovor o nabavci električne energije za potrebe javne rasvjete na području Kantona Sarajevo sa izvršnim direktorom JP Elektroprivreda BiH Džemom Borovinom, a za tu namjenu resorno ministarstvo je izdvojilo 5,1 milion KM.

Kako je navedeno, to ministarstvo je i ove kao i prethodne godine, izabralo Elektroprivredu BiH kao najpovoljnijeg ponuđača. Ugovor je potpisan na godinu dana.

Po riječima ministra Hasanspahića, Kanton Sarajevo je prvi u Federaciji BiH koji provodi javnu zakonsku proceduru izbora najpovoljnijeg ponuđača električne energije na otvorenom tržištu električne energije putem međunarodnog javnog poziva.

"To se realizuje u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH te poštivanjem odredbi Zakona o električnoj energiji i Opštih uslova za isporuku električne energije, što još jednom potvrđuje kako je Kanton Sarajevo i u ovom procesu lider u Federaciji BiH", kazao je Hasanspahić.

Na području Kantona Sarajevo u funkciji je oko 40.000 stubova javne rasvjete.