Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
40 000 stubova???? Razmak izmedju stubova cca 40 metara, to je 1600 km pokriveno rasvjetom! Ok, recimo da je 50 % sa obje strane ulice, to je opet 800 km rasvjetom pokrivene ceste. Sada, ako se pogleda statistika vidjet ce se da je u Kantonu Sarajevo 383 km cesta. https://vlada.ks.gov.ba/sites/vlada.ks.gov.ba/files/srednjorocni_plan_i_program_final.pdf Koja pljačka!!!
Ako nemas pojma ili imas manjak razumjevanja, ZASTO KOMNETARISES? 383 km cesta, da! Ali postoje mnoge ulice koje se ne vode kao "ceste". Tako Bascarsijski trg NIJE CESTA, isto tako ni Ferhadija nije u kategoriji "ceste". Osim toga, Glavna gradska magistrala na potezu Bentbasa - Ilidza nema samo rasvjetu sa dvije strane, nego ukupno sa 4, i tako dalje.
@Sarajevo_sg U West Teheranu sam bio samo 3 puta u zivotu. Ko jos ide u planinsku vukojebinu? Hejtam sarajevo jer ga mrzim. Drzava Tuzla!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sta ce vam 40000 stubova... ja koliko vidim, a vidim, rasvjeta u Sarajevu je sasvim dobra... mozda fali nekih 500 stubova na nekim mjestima, ali 40000 je pravo sumnjivo.... de nam recite od koga ste to kupili? :)
Led ulicna rasvjeta je konstruktivno i ekonomicno rjesenje
...u dijelovima svijeta gdje oni što odlučuju imaju i ekonomsku i ekološku žicu i malo dugoročnije poglede
Zasto se ne kupuje led ulicna rasvjeta nego se energija razbacuje nastare reflektore !!!!!
ne može LED da zagrije vazduh oko lampi dovoljno. moraju biti obične. predloži modernitete i odmah se praviš pametan, shuupak, dečko zna šatro, derpe. moraju stare
Prodjem svaki dan barem pored 5 stubova koji su stradali u saobracajnom nezgodama a koji nisu nikad popravljeni. Znaci da nema tih 40.000 stubova .
Ono sto je interesantno u ovom clanku, jeste to da se prije godinu dana potpisao isti ovakav ugovor na isti iznos (5,1 milion KM) i za isti broj svjetiljki (40.000). Prosle godine je bilo navedeno, da je cijena 1 kW/h bila 0,15 KM. Po tome bi znaci, jedna ulicna lampa godisnje potrosila 850 kWh, a ako su 2 sijalice u svjetiljki, znaci po cca 425 kWh. Sada se namece pitanje, zasto se u proteklih godinu dana nisu obicne zarulje zamijenile LED-lampicama, koje su u nabavci istina skuplje, ali koje
za svega 7-8 mjeseci ustede toliko struje, da se nakon tog perioda ta investicija isplati. Znaci, da je nadlezno Ministarstvo zaista radilo svoj posao, mogli su sada imati kroz pametnu investiciju ili manji trosak za struju ili barem 50.000 svjetiljki. I mi sada treba kao da se "divimo" ovom sklapanju ugovora?! Hahahaha, mozda nepismene budale. Dakle, harce se i dalje pare gradjana, i jos se time dici. Ali, posto je Hasanspahic SDA kadar i sociolog (= totalno nekompetentan), nista me ne cudi.
Bolje da ste ljudima nabavili vodu ...