{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za izgradnju dionice autoputa Banja Luka-Prnjavor dostavljeno šest ponuda

F
15.2.2013. u 17:20
0
1
Za izgradnju dionice autoputa Banja Luka-Prnjavor dostavljeno šest ponuda
0
Za izgradnju dionice autoputa Banja Luka-Prnjavor dostavljeno šest ponuda
Međunarodni poziv za dostavljanje ponuda za izradu projekta i izgradnju autoputa Banja Luka - Doboj, dionica od Banje Luke do Prnjavora, zatvoren je danas, a pristiglo je ukupno šest ponuda od građevinskih kompanija iz Republike Srpske, Makedonije, Austrije, Češke, Grčke, Turske i Kine.
Ponude su dostavile kompanije: Sinohydro (Kina); Aktor S.A (Grčka); Dogus (Turska); Strabag A.G. (Austrija); OHL ŽS (Češka) i Integral inženjering (Republika Srpska) i Granit (Makedonija), potvrđeno je iz preduzeća Autoputevi RS-a.

Nadležna komisija pregledala je pristigle ponude i konstatovala da su kompletne (u dvije odvojene koverte dostavljene tehnička i finansijska ponuda).

Detaljna analiza prispjelih tehničkih ponuda građevinskih kompanija, zainteresovanih za učešće u izgradnji dionice autoputa od Prnjavora do Banje Luke, bit će obavljena u narednih nekoliko dana.

Nakon što Evropska investiciona banka, koja će kroz kreditni aranžman finansijski podržati projekat izgradnje ove dionice autoputa Banja Luka - Doboj, odobri spisak kvalifikovanih tehničkih ponuda, ponuđačima će biti upućen poziv za otvaranje druge koverte, odnosno finansijskih ponuda.

Zvaničnici RS-a odlučili su ranije da se izgradnja autoputa Banja Luka-Doboj vrši u dvije faze, odnosno za dionicu Prnjavor -Doboj, RS se kreditno zadužila kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a drugu dionicu Banja Luka-Prnjavor kreditirat će EIB.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: