Investicije
0

Izgradnja druge dionice autoputa od Prnjavora do Banje Luke počinje najesen

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da bi izgradnja druge dionice autoputa od Prnjavora do Banje Luke trebalo da počne tokom ljeta ili najkasnije početkom jeseni.

"Slijede nam pregovori sa Evropskom investicionom bankom (EIB), koja je potvrdila sve što je preduzeće Autoputevi RS uradilo do sada. U narednih mjesec i po dana sa ovom bankom treba da završimo proceduru pripreme za ugovor o kreditnoj liniji", rekao je Čubrilović novinarima.

On je dodao da je EIB potvrdio izbor izvođača radova na dionici autoputa od Prnjavora do Banje Luke i da se početak radova očekuje tokom ljeta ili najkasnije početkom jeseni.

Čubrilović nije mogao da potvrdi kada će početi naplata putarine na autoputu Banja Luka – Bosanska Gradiška zbog kašnjenja sa određenim procedurama.

"Preduzeće Autoputevi kasni sa određenim procedurama, studije nisu završene na vrijeme, a nije na vrijeme objavljen ni tender za izgradnju objekata koji trebaju da služe u tu namjenu i na tome se radi", rekao je Čubrilović.

On je nije mogao da kaže kada da će to biti završeno, jer je "sve u rukama preduzeća Autoputevi RS.